Inspekcija češlja DIVLJE FAKULTETE, Bujanovac na meti

Lokalne vesti - Petak 16.11.2018 - 10:19

Vranje - Ministarstvo prosvete rešeno da se obračuna sa nelegalnim visokim školama zbog čega Prosvetna inspekcija vrši terenski nadzor.

Nemetano radi na desetine sumnjivih konsultativnih centara FOTO: OK Radio Nemetano radi na desetine sumnjivih konsultativnih centara FOTO: OK Radio
Borba protiv divljih visokih škola i fakulteta, koju je pre dva meseca najavio ministar Mladen Šarčević, zasad je rezultirala zatvaranjem - konsultativnih centara
 
Međutim, mnoga nelegalna odeljenja fakulteta, kojih ima u mnogim gradovima i varošicama, i dalje nesmetano rade, pišu Večernje novosti.
 
Ministarstvo prosvete poslalo je u septembru opštinama uredbu po kojoj moraju da se zatvore svi konsultativni centri, koji su bili "podružnice" različitih fakulteta, uglavnom iz BiH
 
Za njihov rad nije bila potrebna akreditacija, a studenti su tu dobijali savete za pripremu ispita, izradu seminarskih radova, tu su predavali dokumenta... 
 
Javna je tajna i da su se u nekima dobijale diplome u jednom danu, piše beogradski dnevnik.
 
Konsultativni centri i na desetine odeljenja fakulteta nesmetano rade u mnogim gradovima Srbije, a među njima prednjače Novi Pazar, Tutin i Užice.
 
Na jugu Srbije registrovana je i „sumnjiva“ Visoka medicinska škola iz BiH koja radi u Bujanovcu.
 
Istovremeno, u Prosvetnoj inspekciji, za "Novosti", kažu da su izvršili nadzor nad 10 nelegalnih visokih škola i fakulteta, od kojih su dva u Vojvodini, za koje su postojale prijave da rade bez akreditacije.
 
- U nadzorima je utvrđeno da je u prethodnom periodu u nekoj od navedenih škola bila održavana nastava, ali da od ove školske godine to nije slučaj.
 
Nakon najava ministra prosvete da će biti sprovedena kontrola isturenih odeljenja fakulteta, veliki broj takvih odeljenja je i prestao da radi - kažu u inspekciji.
 
OK Radio, Večernje novosti

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: