Intenzivirati radove na obnovi Pozorišta

Lokalne vesti - Četvrtak 22.05.2014 - 12:23

Radovi na izgradnji Pozorišta u Vranju biće intenzivirani, zaključio je Odbor za obnovu Pozorišta.

Pozorište danas Pozorište danas

Kako OK Radio saznaje, na sednici Odbora  razmatran je izveštaj o dosadašnjim radovima na gradilištu, koji su počeli 20. januara ove godine.

Prema podacima koje je dostavilo Preduzeće  „Banković“ radovi se odvijaju veoma pažljivo, uz punu primenu svih mera bezbednosti na radu.

Kako je reč o objektu koji je pod zaštitom Zavoda za spomenike kulture, kao i da je zgrada pretrpela velike promene usled požara, svi radovi u temeljnom delu su obavljeni ručno, bez korišćenja mašina, koje izazivaju vibracije i čija upotreba je mogla da prouzrokuje dodatne probleme. Sve ovo usporavalo je predviđenu dinamiku.

Najveći problem su predstavljali sanacija centralnog stuba i rešavanje pravno-imovinskih odnosa u delu prema hotelu „Vranje“.

S obzirom da su oni prevaziđeni, kada se dođe do kote 0, radovi će biti intenzivirani, tako da bi rok od 120 dana za završetak prve faze trebalo da bude ispoštovan.

Paralelno se vrše pripreme i za sprovođenje druge faze obnove pozorišta, kako bi se ubrzao proces završetka radova na rekonstrukciji ovog objekta.

Članovi Odbora predvođeni predsednikom i gradonačelnikom Zoranom Antićem obišli su gradilište, gde su  na licu mesta sa predstavnicima izvođača radova i profesorom doktorom Draganom Zlatkovim sa Građevinskog fakulteta iz Niša razgovarali o izvedenim i radovima koji predstoje.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: