Istorijski arhiv u Vranju dobio novi depo

Lokalne vesti - Četvrtak 10.12.2020 - 12:16

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović posetila je Javnu ustanovu Istorijski arhiv ′′ 31. januar ′′ i obišla renovirani depo ove ustanove kulture.

FOTO: vranje.org.rs FOTO: vranje.org.rs

To je prostor koji je pre dve godine pripadao Istorijskom arhivu u Vranju i sada se uvodi u namenu.

- Renoviranje ovih prostorija finansira se sredstvima iz budžeta grada Vranja, u iznosu od 3 miliona dinara.

Renovirana površina je 192 kvadratnih metara i fizički je povezana
sa postojećim depoom ove ustanove kulture.

Istorijski arhiv ′′ 31. januar ′′ je javna ustanova čiji je osnivač grad Vranje, ali koja radi u interesu celog regiona tako da je zgrada iz svih krajeva smeštena u depo.

Svedoci smo činjenice da se Istorijski arhiv već duže vreme suočava sa problemom nedostatka depo prostora, pa će staviti ovaj novi deo u funkciju biti od velikog značaja.

Gradsko rukovodstvo i lokalna samouprava nastoje da maksimalno maksimalno ostvare sve uslove koji su zakonom precizirani i obezbede Istorijskom arhivu uslove za adekvatno i pravilno održavanje gradnje
- rekla je zamenik gradonačelnika Zorica Jović.

Direktor Istorijskog arhiva Borivoja Manasijević seo je u gradsko rukovodstvo i dodao da će od decembra 17. početi drugi projekat koji je u vezi sa ovim i znači prenos fiksnih polica za izgradnju arhiva iz starog dela depoa.

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović podsetila je ovom prilikom da su pored ovih 3 miliona koji su izdvojeni za rekonstrukciju i adaptaciju ovog dela Depoa Istorijskog arhiva, nedavno iz budžeta izdvojena i sredstva za popravku Pribojčićeve kuće, pa su tako da je zgrada koja ima veliku ulogu i značaj u kulturi grada Vranja sačuvana.

Takođe, najavila je da se pripremaju za sanaciju krova Haremluka kako bi se zaštitili od urušavanja.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: