Italijani zainteresovani za surduličku "Zastavu"

Lokalne vesti - Petak 21.02.2014 - 11:31

Italijanska kompanija za proizvodnju bele tehnike zainteresovana je za kupovinu fabriike “Zastava Partner Pes” iz Surdulice.

Zastava PES Zastava PES

Predsednik opštine Surdulica Novica Tončev kaže da su investitori pre nekoliko meseci boravili u Surdulici i obišli pogone fabrike, a da su nedavno poslali pismo državnim institucijama u kome su iskazali spremnost za pokretanje proizvodnje u toj nekada uspešnoj fabrici.

- Mi kao lokalna samouprava vrlo smo zadovoljni što je jedna od šest najboljih kompanija u svetu za proizvodnju sanitarija spremna da pokrene proizvodnju u našoj opštini.

U resornom ministarstvu je rečeno da fima mora da ima imovinsku kartu kako bi se razgovaralo o njenoj prodaji, jer osim pogona u Surdulici posrnula fabrika ima imovinu i na Vlasini i u Bujanovcu.

Doneli smo skupštinsku odluku o finansiranju procene kapitala sa 400.000 dinara, kako bi se proces ubrzao - kaže Tončev i dodaje da se sada čeka samo jedan potpis i proizvodnja u “Zastavi” počinje.

Kako OK Radio saznaje, investitori su naveli da su spremni da zaposle 150 radnika bez ikakvih subvenija države.

Inače, vrednost kapitala surduličke “Zastave” je tri miliona evra, a dug koji postoji prema državi je dva miliona evra.

Podsetimo da je Agencija za privatizaciju u aprilu prošle godine raskinula ugovor o prodaji preduzeća "RS Partner Pes" u Surdulici jer je nakon više od desetak kontrola utvrđeno da vlasnik nije ispoštovao socijalni program i kontinuitet u poslovanju firme.
 
Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: