Izaberi lekara, ili plati

Lokalne vesti - Petak 11.05.2012 - 13:22

Oko 53.000 građana iz Pčinjskog okruga nije se opredelilo za svog izabranog lekara, i samim tim dovelo u pitanje besplatnu zdravstvenu zaštitu.

- Ukoliko ovi ljudi taj posao ne obave uskoro, neće moći da overe svoje zdravstvene knjižice, što znači da će morati sami da snose troškove zdravstvenih usluga - kaže direktor vranjske filijale Fonda za zdravstveno osiguranja Dragoslav Nedeljković. 
 
On objašnjava da prema novom  pravilniku o overi zdravstvene knjižice koji  je stupio na snagu, od 3. juna ni jedan osiguranik neće moći da overi knjižicu bez prethodnog izbora lekara. 
 
Budući da se knjižice overavaju na šest meseci, i da će većini građana krajnji rok biti do 1. jula, to znači da svi građani koji žele da imaju overenu knjižicu, a samim tim i zdravstvenu zaštitu, do tog datuma moraju da izaberu svog lekara. 
 
Ukoliko to ne učine imaće pravo samo na besplatnu hitnu medicinsku zaštitu.
 
- Procedura izbora lekara je veoma jednostavna. Potrebno je javiti se u ustanovu u kojoj se lekar bira sa overenom zdravstvenom knjižicom i kartonom. A sve se to može završiti i na šalteru - kaže Nedeljković.  
 
Rok za izbor lekara neće biti produžen, kažu u Fondu.
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: