Izmenjeno RADNO VREME ugostiteljskih objekata, Inspekcija proverava i kažnjava

Lokalne vesti - Nedelja 19.05.2019 - 12:43

Grad Vranje usvojio je nove propise o radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih i zantaskih objekata, kao i o akustičkom zoniranju i merama za zaštitu od buke na teritoriji grada Vranja.

Propisane mere zaštite od buke FOTO: D. Ristić/OK Radio Propisane mere zaštite od buke FOTO: D. Ristić/OK Radio
Ovim odlukama koje su stupile na snagu, utvrđuje se radno vreme ugostiteljskih objekata za pružanje usluga ishrane i pića, izuzev noćnih barova i utvrđuje se maksimalno radno vreme, zavisno od perioda poslovanja tokom godine.
 
U periodu od 15. septembra zaključno sa 14. junom, svakog dana, određeno je radno vreme ovih objekata u trajanju najranije od 07:00 sati a najduže do 24:00 sata.
 
U periodu od 15. juna zaključno sa 14. septembrom, radnim danima i nedeljom najranije od 06:00 sati a najduže do 24:00 sata, a petkom i subotom najduže do 01:00 sat posle ponoći.
 
Noćnim barovima se može odobriti rad po noćnom rasporedu radnog vremena, najranije od 21:00 sat a najduže do 03:00 sati posle ponoći i to pod uslovima propisanim Odlukom o izmenama i dopunama odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih i zantaskih objekata na teritoriji grada Vranja.
 
Ovim Odlukama je takođe propisano da muzički program u ugostiteljskim objektima može da se izvodi u toku trajanja radnog vremena ugostiteljskih objekata, pod određenim uslovima.
 
Na prostoru van ugostiteljskog objekta – u dvorištu, odnosno baštama (otvorenog i zatvorenog tipa) i na terasama koje su u funkciji ugostiteljskih objekata, muzički program može da se izvodi u toku trajanja radnog vremena ugostiteljskog objekta. 
 
Zabranjeno je na prostoru van ugostiteljskog objekta postavljanje elektroakustičkih uređaja (zvučnika, pojačala i slično). 
 
Na prostoru van ugostiteljskog objekta, dozvoljeno je isključivo akustičko izvođenje muzike (žičanim muzičkim instrumentima), u skladu sa skupštinskom odlukom kojom se uređuje akustično zoniranje i mere zaštite od buke.
 
- Odeljenje za inspekcijske poslove Gradske uprava grada Vranja će u narednom periodu obavljati savetodavne stručne posete u vezi primene odredbi navedenih odluka.
 
Za nepostupanje po ovim Odlukama propisana je novčana kazna u iznosu od 150.000 dinara za pravno lice, 25.000 dinara za odgovorno lice u pravnom licu, a 75.000 dinara za preduzetnike – stoji u dopisu koji potpisuje rukovodilac Odeljenja za inspekcijske poslove, Boban Antanasijević.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Jovica
19.05.2019. , 20:24
A benzinske pumpe? Nema nam spavanja kad se na " Knez- u" vesele.Smetete li njih da ogranicite ili da i leti drzimo prozore zatvorene? I oni imaju baste,pa poske 12 cas.kada se zatvore kafici ,svi jurnu n pumpu pa veselo.
Jovica
19.05.2019. , 20:25
A benzinske pumpe? Nema nam spavanja kad se na " Knez- u" vesele.Smetete li njih da ogranicite ili da i leti drzimo prozore zatvorene? I oni imaju baste,pa poske 12 cas.kada se zatvore kafici ,svi jurnu n pumpu pa veselo.