Jefimija osvojila PRVO MESTO među Eko-reporterima

Lokalne vesti - Četvrtak 19.04.2018 - 11:06

Jefimija Najdić, učenica trećeg razreda Gimnazije “Bora Stanković” u Vranju, osvojila je prvo mesto na nacionalnom takmičenju mladih Eko - reportera.

Jefimija Najdić. Foto: Lična arhiva Jefimija Najdić. Foto: Lična arhiva

Zadatak ovog takmičenja je bio istraživanje pitanja i problema vezanih za zaštitu životne sredine i izveštavanje o njima kroz pisani, fotografski ili video zapis predlažući rešenja kad god je moguće.

Suzana Mišić Stanković, direktorka Gimnazije, kaže da se Jefimija posvetila očuvanju i zaštiti šuma od prekomerne i ilegalne seče u Pčinjskom okrugu.

- Kao Eko- reporter ona je predložila i dala jako zanimljiva i efikasna rešenja, kako iskoristiti toplu vodu iz obližnje Vranjske Banje preko posebnog sistema, kako sprečiti ilegalnu seču šuma i kako energetski efikasanije grejati domove.

Mladi Eko - reporteri predstavljaju mrežu mladih koji obrazuju javnost o održivom razvoju i problemima životne sredine predlažući rešenja, angažovanjem u kreativnom eko - novinarstvu.

Cilj ovog projekta je smanjenje potrošnje i korišćenje energije na što efikasniji način
- navodi Mišić Stanković.

Jefimija Najdić je takođe učestvovala u finalu desetog informatičkog takmičenja za učenike srednjih škola

“RAF Challenge 2018” koje organizuju Društvo matemaričara Srbije i Računarski fakultet iz Beograda.

Takmičenje je održano 17. marta na Računarskom fakultetu na kome je Jefimija osvojila drugo mesto u prvoj kategoriji u kojoj je zadatak bio napraviti prezentaciju na temu “Primena računarstva u savremenoj medicine” i odbraniti rad pred stručnom komisijom.

Koordinatoor Eko - reportera je  profesorka Gordana Nikolić koja je velikim angažovanjem pokrenula učešće u realizaciji  projekata.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: