Jefimija osvojila PRVU NAGRADU za rad o KRIPTOVALUTAMA

Lokalne vesti - Utorak 16.04.2019 - 10:44

Jefimija Najdić, učenica 4. razreda Gimnazije „Bora Stanković“ iz Vranja osvojila je prvo mesto u kategoriji srednjoškolaca na takmičenju „RAF Challenge“ koje organizuju Računarski fakultet i Društvo matematičara Srbije.

Jefimija Najdić, prva sa desne strane FOTO: Gimnazija Jefimija Najdić, prva sa desne strane FOTO: Gimnazija "Bora Stanković"
Reč je o informatičkom takmičenju sa zadatim temama na kome pravo učešća imaju svi učenici srednjih škola iz Srbije.
 
Jefimija Najdić je učestvovala sa svojim radom o kriptovalutama, njihovim tehničkim karakteristikama i prednostima u odnosu na standardni novac
 
Ova talentovana gimnazijalka koja drugu godinu za redom učestvuje na ovom takmičenju, kaže da se od učesnika očekivalo da sadržaj prezentacije usmeno saopšte i pokažu usvojeno znanje, a potom odgovore i na pitanja komisije.
 
- Ove godine je tema bila zahtevnija, jer nema dosta podataka o kriptovalutama na našem jeziku, pa sam detaljno istražila izvore i na engleskom jeziku
 
Takmičenje zahteva kreativnost i inovativnost, a u finalu se pored samog dizajna prezentacije ocenjuje i način izlaganja razumevanje izloženog sadržaja. 
 
Kao dodatna motivacija, pobednicima se dodeljuju i vredne nagrade, ali sam se ja prijavila zbog samog takmičenja, jer stičem novo znanje i unapređujem svoje sposobnosti kada je u pitanju informatika, koja me inače posebno interesuje i kojom želim da se bavim u budućnosti - kaže Jefimija.
 
Jefimija  Najdić, maturant Gimnazije „Bora Stanković“, iz godine u godinu osvaja nagrade i postiže odlične rezultate.
 
Njena svestranost, takmičarski duh, spremnost i preduzimljivost  spada u visoku kategoriju učeničkih kompentencija, kaže direktorka škole, Suzana  Mišić  Stanković.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: