Jeftini stanovi: Kvadrat u BG i Vranju isti

Lokalne vesti - Sreda 24.10.2018 - 10:12

Vranje - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je koliko košta izgradnja stanova za zaposlene u sektorima bezbednosti.

Zorana Mihajlović na lokaciji u Vranju S. Tasić/OK Radio Zorana Mihajlović na lokaciji u Vranju S. Tasić/OK Radio
Zorana Mihajlović je u Skupštini Srbije rekla da je raspisan javni poziv za gradnju stanova u Nišu i Vranju, što je samo deo ovog velikog projekta.
 
- U Vranju će biti izgrađeno 486 stanova, gde je vrednost investicije 14 miliona evra.
 
Pored toga, u Nišu će biti izgrađeno 2.400 stanova, u koje će biti uložen 71 milion evra, u 946 stanova u Kraljevu 28 miliona evra - rekla je Mihajlovićeva. 
 
Ministarka je dodala da je u pripremi gradnja 2.051 stana u Novom Sadu, u šta će biti uloženo 60 miliona evra, u Beogradu 1.000 stanova u koje će biti uloženo 29,8 miliona evra, u Sremskoj Mitrovici 190 stanova ukupne investicije 5,6 miliona evra, u Kragujevcu 1.016 stanova u koje će biti uloženo 30 miliona evra. 
 
Ona je napomenula da je takođe u pripremi i potencijalna druga faza projekta jer postoji potreba za snagama za pripadnike vojske i policije na čitavoj teritoriji Srbije
 
- Postoji potreba za gradnjom 119 stanova u Zaječaru, 317 stanova u Zrenjaninu, 361 u Kruševcu, 345 u Leskovcu, 179 u Smederevu, 185 u Somboru, 442 u Čačku, kao i 470 stanova u Sremskoj Mitrovici - rekla je ministarka, dodajući da su u pitanju potrebe iskazane u anketi pripadnika snaga bezbednosti. 
 
Ovaj projekat važan je ne samo zbog toga što će rešiti stambeno pitanje pripadnika snaga bezbednosti, već i zbog toga što će uticati na privredni rast i obezbediti posao za naše građevinske firme koje će izvoditi radove i koje će biti dobavljači građevinskog materijala koji će se koristiti u izgradnji, navela je Mihajlovićeva.
 
Tokom rasprave o amandmanima o Predlogu zakona o građevinskim proizvodima ministarka je ukazala da je taj zakon važan i zbog toga što će materijali domaćih proizvođača biti korišćeni u gradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
kvadrat
24.10.2018. , 19:12
ovi definitivno nisu normalni,kome prodaju maglu?