Jeftini stanovi: Obezbeđen NOVAC, traže se IZVOĐAČI RADOVA

Lokalne vesti - Petak 05.10.2018 - 07:39

Odlukom Vlade Srbije na sednici u četvrtak obezbeđeno je 1,4 milijarda dinara za izgradnju stanova pripadnicima snaga bezbednosti u Vranju i Nišu.

Zorana Mihajlović prilikom obilaska lokacije u Vranju FOTO: S. Tasić/OK Radio Zorana Mihajlović prilikom obilaska lokacije u Vranju FOTO: S. Tasić/OK Radio
Kako je najavljeno, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uputiće u petak javni poziv za izvođače radova na ovom projektu.
 
Vlada je tom odlukom obezbedila novac za prvih 376 stanova iz prve faze izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti i to za 190 stanova u Vranju i 188 u Nišu.
 
Prema predračunskoj vrednosti, u izgradnju stanova u Vranju biće uloženo 666,12 miliona dinara, a u Nišu 740,47 miliona dinara.
 
Vlada je usvojila i izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji, koje treba da omoguće nastavak reforme u oblasti građevinarstva, a pre svega su usmerene na efikasnije sprovođenje objedinjene procedure u oblasti prostornih planova i reforme e-prostora
 
Između ostalog, predviđeni su značajno skraćivanje rokova za izradu planskih dokumenata, direktna primena plana generalne regulacije i kraći postupak za donošenje izmena planskih dokumenata.
 
U Vranju se predviđa izgradnja 190 jeftinih stanova, a njihova lokacija će biti u naselju Asambair preko puta OŠ “Svetozar Marković”.
 
Iako je početak radova prvobitno najavljeno za kraj marta ove godine, rokovi su nekoliko puta pomerani.
 
Ministarka Zorana Mihajlović je ova odlaganja objasnila činjenicom da je reč o velikom projektu koji praktično obuhvata rad svih ministara i ministarstva u vladi, i mnogih drugih institucija, i koji će poslužiti kao šema za naredni period.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: