Još 300 migranata transportovano na jug Srbije

Lokalne vesti - Subota 31.10.2020 - 12:56

Nešto više od 300 migranata transportovano je ove nedelje u pratnji policije i žandarmerije iz Subotice u Prihvatni centar u Preševu.

Veliki pritisak na granicu sa Mađarskom FOTO: AP Veliki pritisak na granicu sa Mađarskom FOTO: AP
Zbog prisustva većeg broja migranata u Subotici, iz Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije su reklli za sajt subotica.com da je u skladu sa dogovorom sa gradonačelnikom i načelnikom Policijske uprave Subotica, sprovedena akcija premeštanja više od 300 migranata iz Subotice u Prihvatni centar Preševo, na jugu Srbije.
 
- Na prošlonedeljnom sastanku je zajednički procenjeno da je potrebno rasteretiti Suboticu posebno kada je reč o broju migranata koji borave van našeg centra
 
Ovo je samo jedna u nizu akcija koje se sprovode, svesni da je pritisak na ovaj deo zemlje trajan
 
U skladu sa dogovorom, 144 migranta iz Prihvatnog centra Subotica i još oko 160 izvan centara, prevezeno je u šest autobusa u centar na jugu. 
 
Dobili su maske i vodu, i poslati u pratnji policije i žandarmerije - navode iz Komesarijata za izbeglice i migracije.
 
Iz Komesarijata dodaju da je u Prihvatnom centru Subotice ostalo još 160 migranata, pretežno iz Sirije, Alžira i Libije, a svi žele da idu put zemalja Zapadne Evrope
 
Međutim, prelazak državne granice sa Mađarskom za njih nije moguć već nekoliko meseci, otkako su tamošnje vlasti odlučile da obustave i ono malo prijema, na dve kapije po jedna osoba dnevno, samo radnim danima, kojih je bilo pre krize sa korona virusom.
 
Zbog velikog pritiska migranata na delove Srbije uz granicu sa Mađarskom, ovakve akcije se periodično sprovode i veće grupe migranata se sprovode ka prihvatnim centrima na jugu Srbije, pretežno Preševu.
 
Poslednji put, to je urađeno krajem septembra, kada je iz Sombora u Preševo prebačeno oko 300 migranata.
OK Radio, subotica.com

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: