Još jedan trijumf za Vranjsku gimnaziju: Učenici postigli veliki uspeh na Državnom takmičenju iz programiranja

Lokalne vesti - Utorak 23.04.2024 - 13:01

Još jedan veliki uspehu učenika Gimnazije na Državnom takmičenju iz programiranja u A kategoriji koje je održano 13. aprila na Matematičkom fakultetu i Fakultetu inženjerskih nauka u Kragujevcu, u kojoj se takmiče učenici od 2. do 4. razreda matematičkih gimnazija, Računarske gimnazije i našeg IT smera.

Foto:Gimnazija Bora Stanković Foto:Gimnazija Bora Stanković
Iz vranjske Gimnazije plasirala su se tri učenika:
 
Jovan Velinov 3/7, Vukašin Vojvodić 3/7 i Veljko Mladenović 4/7.
 
Učenik Jovan Velinov 3/7 je osvojio 3. nagradu i pozvan je na Srpsku informatičku Olimpijadu koja će se održati 1.-2. 06. 2024.godine. 
 
Učenik Jovan  Velinov pohađa smer specijalizovanog odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima  za IT u Vranjskoj gimnaziji.
 
Njegov mentor je profesorka informatike i računarstva Jasmina  Mladenović koja je pripremala učenika iz programiranja.
  
" Entuzijazam i želja učenika za učešće na ovakvim takmičenjima je fascinantna, i ja sam jako ponosna na njih i zahvalna što imam priliku da budem mentor ovako talentovanoj i posvećenoj deci.“ rekla je profesorka.
 
Ovo je prvi put da se učenik naše škole plasira na SIO, na kojoj se selektuje tim učenika koji će učestvovati na prestižnim međunarodnim takmičenjima iz programiranja. Vranjski gimnazijalci nastavljaju sa uspesima...
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: