JS: Očistimo svet!

Lokalne vesti - Utorak 15.09.2015 - 13:47

Omladina Jedinstvene Srbije u Vranju organizovala je u utorak uličnu akciju „Očistimo svet“ u cilju probuđivanja ekološke svesti kod građana.

Omladina JS misli na ekologiju. Foto: S. Tasić Omladina JS misli na ekologiju. Foto: S. Tasić


Palmini omladinci delili su Vranjancima flajere sa ekološkim poruka koje pozivaju na očuvanje zdrave životne sredine.

Ova akcija se obeležava na planetarnom nivou. Želeli smo da napravimo neku svojevrsnu ekološku paralelu između Jagodine i Vranja.

- Napravili smo poređenje sa Jagodinom, jer je ovaj grad jedan od najnezagađenijih i najzdravijih za život u Srbiji. Vranje je međutim, u tom pogledu daleko iza Jagodine. Ukoliko se svako od nas potrudi, ukoliko uspemo da probudimo svest kod ljudi, možemo da učinimo mnogo toga po pitanju očuvanja životne sredine - kaže Jelena Nedeljković, predsednica omladine JS.

Kad je Vranje u pitanju, mladi iz JS posebno ukazuju na problem divljih deponija, zagađanje Aleksandrovačkog jezera i neuređene vodotokove.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: