Jug Srbije: Stanje teško, ali pod kontrolom

Lokalne vesti - Četvrtak 15.05.2014 - 12:30

Kiša u Vranju neprekidno pada preko 72 sata, ali je za sada, kažu nadležni, situacija pod punom kontrolom.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Zbog obilnih padavina na području Vranja održana je vanredna sednica Štaba za vanredne situacije.

Svi članovi štaba biće u pripravnosti dok se vremenske prilike ne stabilizuju, a formirani su i radni timovi koji će pratiti stanje na rečnim tokovima, stambenim objektima, saobraćajnicama kao i mostovima.

Njihov zadatak biće otklanjanje eventualnih posledica prouzrokovane obilnim padavinama.

U poslednjih 36 sati palo je 37 litara kiše po metru kvadratnom, a snežni pokrivač dubine 5 cm zadržao se na planini Kukavica.

Prema rečima Drakče Stanojkovića, načelnika Sektora za vanredne situacije u Vranju, trenutno nema opasnosti od izlivanja reka iz njihovih korita.

- Radi se preventivno na Pavlovačkoj reci, na Južnoj Moravi kod Rataja i Veternici kod Golemog sela.

Usled nanosa otpadnog materijala i drveća koje pluta po vodi smanjena je propustljivosti vodenih tokova reka. – rekao je Stanojković za OK Radio.

On dodaje da je u Surdulici i Vladičinom Hanu zabeležen po jedan slučaj prodiranja vode u podrumima ali osim toga nema pričinjene štete na javnim objektima i domaćinstvima.

Gradonačelnik Zoran Antić najavio je za četvrtak i petak održavanje sastanka Štaba za vanredne situacije jer se kako je rekao zbog obilnih kiša situacija prati 24 časa.

- I dalje je sve pod kontrolom, a kompletna mehanizacija i ljudstvo zaduženi za elementarne nepogode su u stanju pripravnosti.

Održan je sastanak sa ljudima iz Kooridora 10, apostrofirali smo probleme koji građanima Pavlovaca, Moštanice, Ribinca i naselja ispod autoputa mogu dodatno zakomplikovati i ovako tešku situaciju zbog izvođenja radova preduzeća “Terna”– kaže Antić.

Načelnik okruga Budimir Mihajlović kazao je da je situacija po pitanju padavina  u Pčinjskom okrugu slična kao i u Vranju.

Održana je i vanredna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije.

- Dobili smo depešu  od načelnika Sektora za vanredne situacije Predraga Marića o količini padavina koja se očekuje za naredne dane to smo prosledili svim lokalnim samoupravama. Svi su reagovali kako treba.  

Čini mi se da će nas ipak mimoići teške posledice, kiša pada non stop, ali je situacija sa količinom i intenzitetom padavina trenutno bolja od one u zapadnoj Srbiji – kaže Mihajlović.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: