Jumko: Ili plate, ili blokada autoputa

Lokalne vesti - Utorak 18.03.2014 - 13:23

Radnici “Jumka” najavili su u utorak ponovnu blokadu autoputa Niš - Skoplje ukoliko u narednih deset dana ne bude održan sastanak sa predstavnicima Vlade kako im je obećao Aleksandar Vučić.

Veličković Veličković

Vučić je prilikom obilaska kompanije u preduzbornoj kampanji najavio da će sa predstavnicima Štrajkačkog odbora o rešavanju zahteva vranjskih tekstilaca razgovarati u Beogradu ministar finansija Lazar Krstić i ministar privrede Igor Mirović.

Radnici “Jumka”, njih 1.760, u štrajku su već tri meseca, a od svega obećanog na sastanku u Vladi 13. februara isplaćene su im dve od šest zaostalih zarada i overene zdravstvene knjižice do juna ove godine.

– Dobili smo januarsku i februarsku zaradu, po oko 20.000 dinara.

Izabran je novi član Nadzornog odbora Branislav Popović, koji umesto da se dogovara sa Štrajkačkim odborom ne izlazi iz poslovne zgrade “Jumka”,  iz kancelarija direktora Zorana Stošića koji je u ostavci i menadžmenta firme.

Zna se šta smo tražili od države i to treba da se sprovede  –  kaže Snežana Veličković, predsednica ASNS-a u “Jumku”.

Sindikalisti su napomenuli da radnici “Jumka” neće biti krivi za ponovnu blokadu autoputa koju najavljuju,  jer je kako ocenjuju ono što se dešava u kompaniji “nečuveno”.



 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: