"Jumko": Radnici prepoznali "cirkus"

Lokalne vesti - Četvrtak 13.09.2012 - 11:59

Zoran Stošić, generalni direktor „Jumka“, kaže da je najavljeni generalni štrajk radnika ove kompanije definitivno propao jer „ono što ne razume sindikat, razumeju radnici“.

Detalj iz Detalj iz "Jumko"

- Sada postaje jasno da je sve ovo vreme rukovodstvo ASNS-a u "Jumk"’ manipulisalo radnicima, jer adresa za rešenje problema ove kompanije nije u Vranju, već u Beogradu - kaže direktor Stošić.

Prvi čovek vranjskih tekstilaca tu konstataciju potkrepljuje činjenicom da je država sa 64 odsto većinski vlasnik kompanije i da je sve što se poslednjih skoro tri godine dogadja u „Jumku“, posledica „balasta prošlog vremena“.

- Vidite, posle jednog perioda beznadja, ovo rukovodstvo je u poslednjih skoro tri godine uspelo da poslovima od Vojske Srbije, policije i velikih domaćih kompanija, pokrene proizvodnju, a radnici su za 33 meseca primili 33 plata - objašnjava Stošić.

On se zato pita gde je logika da ASNS traži smenu ovog rukovodstva, zato što ne može da radnicima obezbedi 17 mesečnih zarada i sredstva za povezivanje radnog staža za ono vreme dok kompanija nije radila zbog nedostatka posla.

- I umesto da svi, radnici, rukovodstvo, lokalna samouprava, izvršimo pritisak na Vladu Srbije, jer je ovakav "Jumko" državi preko potreban, ovaj sindikat, ovim cirkusom, ugrozava i ovo što danas radimo i širi dezinformacije o pretnjama otkazima učesnicima štrajka - tvrdi Stošić.

Zamoljen da objasni zašto je jedan legalni štrajk „cirkus’, on kaže da nije istina i nije moguće da su „pet stražara zatvorili 1.000 radnika u hale“, kako su javili neki mediji, već je po sredi nešto drugo - radnici su „pročitali“ zle namere organizatora.

Direktor „Jumka“ kaže da štrajk radnika sam po sebi nije ništa novo, ali ističe da je ovaj, svojim zahtevima i vremenom kada se pokreće, indikativan jer se njime i radnicima i javnosti baca „prašina u oči“.

- Poslednji štrajk nije samo nepotreban, već je jako štetan. Sve što se dogodilo u proteklih nekoliko dana navodi na zaključak da on nije osmišljen u ovom sindikatu i da su njegovi ideolozi van ovih kapija - tvrdi na kraju Zoran Stošić, generalni direktor vranjskog „Jumka“.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: