Kad može Klinton, što da ne može Antić?

Lokalne vesti - Petak 27.12.2013 - 15:47

Rukovodstvo Zdravstvenog centra u Vranju pokušalo je da opravda nova imenovanja načelnika odeljenja u Bolnici i Domu zdravlja njihovom stručnošću, navodeći da politika nema veze sa tim kadrovskim rešenjima.

Novo rukovodstvo ZC-a Vranje Novo rukovodstvo ZC-a Vranje

V.D. direktora ZC Vladimir Stamenković kaže da je nove načelnike izabrao tim lekara u menadžmentu i da ta postavljenja nisu instruirana od strane političkih partija, bez obzira što je reč uglavnom o članovima porodice funkcionera SPS-a.

– Ono što vi prezentujete kao neku igru, ja bih vas pitao da li Hilari Klinton može da bude državni sekretar Amerike, s obzirom da je njen suprug bio predsednik Amerike?

Svi ti lekari imaju stručnu spremu, kvalitet i nemaju hendikep zato što su članovi porodice određenih ličnosti u gradu.

To što sam primio četiri radnika na poslovima obezbeđenja, to sam morao da uradim jer ne želim da nova bolnica sa aparatima završi kao hotel u Vranjskoj Banji – kaže Stamenković.

Na pitanje zbog čega je zaposlena i nova pravnica u vreme kada je zapošljavanje u javnom sektoru strogo zabranjeno, Stamenković kaže da je za njom postojala potreba, jer je u ZC ostala samo jedna pravnica koja ne može da postigne da sve uradi sama.

– Nova pravnica je na određeno vreme po ugovoru. Dve pravnice su izašle u penziju, Nebojša Ljubić je bio u pritvoru, tako da nisam imao s kim da radim – kaže Stamenković.

Na temu imenovanja Milene Antić, supruge gradonačelnika Zorana Antića na mesto načelnice Urgentnog odeljenja, v.d. direktora kaže da je to rešenje osmišjeno ne bi li prestali nesporazumi koji otežavaju rad te službe.

– Tamo smo imali dva načelnika, Ljubišu i Slađanu i imali smo stalni konflikt između njih.

To je bio uzrok da imenujem Milenu za načelnicu odeljenja, koja će da bude tu da spreči konstantne probleme i konflikte. Dakle, nju smo izabrali isključivo mi, a ne neko drugi sa strane – kaže Stamenković.

Podsetimo, pre nekoliko dana član Izvršnog odbora GrO SPS Branimir Stojančić izjavio je da je jedino Milenu Antić od svih novoimenovanih načelnika on lično nametnuo.

Aleksandar Aca Stojković  

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: