KAD SE IMA: Vranje dobija novo šetalište!

Lokalne vesti - Utorak 21.04.2015 - 13:21

Grad Vranje zadužiće se kod poslovnih banaka za još 159 miliona dinara.

Budući izglled najnvijeg šetališta, izvor gradski sajt Budući izglled najnvijeg šetališta, izvor gradski sajt

Kako je najavljeno na zajedničkoj konferenciji  rukovodstva Grada, predstavnika Direkcije za izgradnju grada i „Vodovoda“, stvarno novo zaduženje kod banaka će biti oko 15,5 miliona dinara, dok će 144 miliona biti upotrebljeno za relaksiranje stvarnih dugova.

Kako se čulo na tom skupu, zbog poštovanja aranžamana sa nemačkom KFW bankom, umesto sanacije ulice Bore Stankovića biće napravljeno šetalište u centru, od stare Pošte do zgrade “Direkcije”.

Kako je planirano, od Direkcije do zgrade Skupštine grada biće  spušteni trotoari do nivoa ulice Kralja Stefana Prvovenčanog, a pomenuti deo, kao i plato oko spomenika Čika Miti, biće popločan kockom i behaton pločama.

Realizacijom ovih projekata, Vranje će dobiti moderno rešenje centralnog šetališta, sa granitnim pločama, otvorenim pristupom i parternom fontanom.

Inače, idejno rešenje za rekonstrukciju šetališta je završeno još 2011. godine, kada je i izabran rad arhitektnoskog biroa “Grad”, na osnovu konkursa Direkcije.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: