Kad SPS kadroviše: Postavi svoju ženu za načelnicu!

Lokalne vesti - Sreda 25.12.2013 - 10:27

Posle najnovijih promena u Zdravstvenom centru u Vranju novi načelnici odeljenja postale su supruge gradonačelnika, šefa policije, predsednika Skupštine i njegovog zamenika, istaknuti članovi SPS-a...

Ulaz u vranjsku Bolnicu Ulaz u vranjsku Bolnicu

Imena novih načelnika odeljenja u Zdravstvenom centru u Vranju dogovorena su na sastanku vranjskog odbora SPS-a, tvrdi izvor OK Radija blizak socijalistima.

On priča da su razmatrani predlozi za smene skoro svih dosadašnjih načelnika odeljenja u Bolnici i Domu zdravlja, a na njihova mesta postavljeni su uglavnom ljudi bliski SPS-u, supružnici funkcionera iz redova socijalista i stručnjaci čija je jedina preporukka to što su istaknuti članovi SPS-a.

Ni mesec dana nije prošlo od kako je na mesto v.d. direktora Zdravstvenog centra postavljen Vladimir Stamenković, koji je prilikom imenovanja izjavio da neće biti kadrovskih promena, a već je došlo do drastičnih kadrovskih premetačina, koje je svakako on morao da „aminuje“.

Stamenković se istakao i samo njemu razumljivim načinom štednje - u vreme kada je strogo zabranjeno zapošljavanje u javnom sektoru, četiri lica potpisala su ugovore o delu za rad na poslovima obezbeđenja ZC-a Vranje.

Ali ni tu nije kraj, jer je novo radno mesto dobila je i pravnica koja je do nedavno radila kao načelnica Opštinske uprave u Trgovištu,  Tatjana Simonović.

Iako direktor Vladimir Stamenković još uvek ne želi da odgovara na pitanja novinara, na portalu Bolnice u Vranju postavljen je ažurirani spisak načelnika bolničkih odeljenja.

I tek imena koja se na njemu nalaze izazivaju čuđenje, a negde i iskrenu zabrinutost pacijenata.

Prema novim kadrovskim rešenjima, za upravnika Bolnice izabran je gastroenterohepatolog Zvonko Đorđević, dok je njegova supruga Slavica Đorđević načelnica pneumoftiziologije.

Nova načelnica urgentnog odeljenja je Milena Antić, supruga gradonačelnika Zorana Antića.

Doktorka Dušica Stanković zamenila je na internom odeljenju dugogodišnjeg načelnika i izvrsnog lekara Blagoju Timčića.

Na ginekologiji je za novog načelnika imenovan Goran Radojčić, suprug načelnice neurologije Gordane Radojčić.

Služba za pedijatriju dobila je za načelnicu Zoricu Parezanović, suprugu načelnika infektivnog odeljenja Miomira Parezanovića.

Načelnica fizikalne medicine Tatjana Mladenović, supruga je upravnika Doma zdravlja Nenada Mladenovića, inače istaknutog člana SPS-a.

Načelnik ortopedije je Zoran Stojanović, dok je upravnik bolničke apoteke ostala Marija Dejković.

Jedna od najmlađih doktorki u bolničkoj laboratoriji Danijela Ristić Georgijev zamenila je na mestu načelnika dosadašnju dugogodišnju načelnicu pred penzijom Stanče Mihailović.

Do određenih kadrovskih promena došlo je i u Domu zdravlja. Naime, nova načelnica  stomatologije je Jasminka Velinović, supruga načelnika Policijske uprave u Vranju Slađana Velinovića.

Zatim, nova načelnica školskog dispanzera je Vesna Tričković, supruga predsednika Skupštine grada Dejana Tričkovića.

Novi načelnik dečijeg dispanzera je Slave Nedeljković, rođeni brat direktora filijale RFZO u Vranju Dragoslava Nedeljkovića.

I odeljenje opšte prakse dobilo je novu načelnicu i to ni manje ni više nego Slađanu Mitić, suprugu zamenika predsednika Skupštine i visokog funkcionera SPS-a Siniše Mitića.

Doskorašnji direktor Zdravstvenog centra Uroš Trajković kaže da je čuo za sva nova imenovanja načelnika odeljenja i dispanzera i da zna pozadinu čitave priče. Kako ističe, „licemerje SPS-a je izašlo na videlo“.

– Najpre, ugovor o radu potpisala je nova pravnica Tanja Simonović i ona će primati punu platu, što je strogo zabranjeno. Za kršenje te izmene zakona koji je Vlada Srbije usvojila propisana je kazna u iznosu od dva miliona dinara.

Najstrašnije u celoj priči je to što je o kadrovskim promenama raspravljano na sednici Izvršnog odbora GrO SPS. To se nije dešavalo ni u vreme Miloševića.

Na Skupštini su mene optuživali da sam zapošljavao, a evo sada je licemerje izašlo na površinu.

Za deset dana zaposlili su pet ljudi, a šesta osoba je u najavi – kaže Trajković.

Sekretar Izvršnog odbora Gradskog odbora SPS-a u Vranju Branimir Stojančić demantuje da se o novim kadrovskim rešenjima raspravljalo u njegovoj stranci i kaže da je novi v.d. direktora to uradio na stručnom kolegijumu u Zdravstvenom centru.

– Na sednicama rukovodstva i Izvršnog odbora GrO SPS-a Zdravstveni centar nije ni spomenut. Nove načelnike je predložio v.d.direktora Vladimir Stamenković u saradnji sa ljudima iz kolektiva.

Jedina imena za koja sam se ja zalagao su Milena Antić i Slađana Mitić. Svi smo zaboravili na to da je Slađana najurena s posla kada je Uroš Trajković došao na mesto direktora ZC, samo zato što je žena Siniše Mitića.

Zašto sad da ne bude načelnica kada je izvrsni lekar? Gradonačelnik Zoran Antić i ja smo se sukobili zato što sam ja predložio njegovu suprugu najpre za članicu Upravnog odbora ZZJZ, a sada sam je nametnuo za načelnicu urgentnog.

Milena je izuzetan lekar i treba da bude načelnica, sa čime se Zoran uopšte ne slaže. Pogledajte samo njihove biografije – kaže Stojančić i tvrdi da nije upućen u priču oko zapošljavanja četiri radnika na poslovima obezbeđenja.

Inače, Stojančić je na dan kada je došlo do kadrovskih promena u Zdravstvenom centru na svom profilu na društvenoj mreži pomenuo te promene.
 

- Danas u Zdravstvenom centru Vranje stigla jesen, padaju načelnici ko žuto lišće, a prva ožutela načelnica ginekologije... prvi korak završen, sad pravim drugi...- napisao je Stojančić.

Inače, u istom danu imenovani su i pomoćnici direktora Zdravstvenog centra u Vranju, Nebojša Stošić, Miroljub Stanković, Dušan Aleksić, Dobrivoje Stošić i Goran Stanković.

Novi zamenik direktora je Čedomir Stanimirović, koji je posle karijere predsednika odbora DS-a prešao u SRS, da bi nedavno pompeznno završio u SNS-u.  

Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: