Kada je najbolje vreme za konzumiranje meda? Postoji razlika ako ga jedete ujutru ili uveče

Zivot i stil - Utorak 09.04.2024 - 09:36

Med sadrži mnogo korisnih vitamina i minerala koji imaju lekovito dejstvo, ali nije svejedno u koje doba dana ga konzumirate.

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock
Zbog svojih antibakterijskih svojstava, med se takođe smatra jednim od najpopularnijih aktivnih sastojaka koji jačaju imuni sistem, suzbijaju kašalj i ublažavaju bol u grlu.
 
Iako je praktično sinonim za pomoć kod određenih zdravstvenih problema, uzimanje meda nije samo korisno za bolesti, već se može konzumirati svakodnevno. Ali koje su prednosti uživanja u medu u različito doba dana?
 
Prednosti konzumiranja meda ujutru
 
Čaša tople vode sa medom i limunom smatra se eliksirom zdravlja, koji takođe ima mnoge prednosti za dobrobit.
Ako uzimate med ujutru, može vam pomoći da povećate nivo energije, zbog čega ga neki nutricionisti preporučuju ujutru.
 
Takođe, jedenje meda ujutru pomaže da koža bude lepša i telo hidrirano, ali i ako želite da se oslobodite viška kilograma.
 
Takođe pomaže kod: poboljšanja varenja,štiti od virusnih infekcija i prehlada,smanjuje moguće alergijske reakcije,uklanja toksine iz tela.
Danas

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: