Kako nas deru lokalni poreznici: Usklađivanje od 120 odsto!

Lokalne vesti - Sreda 15.01.2014 - 10:32

Lokalni porez na imovinu u Vranju uvećan je za pojedine zone za čak 120 odsto, što je novi drastični udar na budžet građana.

Ilustracija Ilustracija

Načelnica Sekretarijata za finansije Dragica Nastić kaže da je povećanje poreza usklađeno sa Zakonom o porezu na imovinu.

– Dok ne počnemo da radimo rešenja kojim ćemo da zadužujemo vlasnike za porez na imovinu po poslednjoj izmeni zakona, biće raznih simulacija koje se rade, zna se već kako.

U skladu sa tim novim izmenama Zakona o porezu na imovinu formirali smo zone u Vranju sa utvrđenim tržišnim vrednostima po metru kvadratnom.

Primera radi, porez za površinu stana od 47 kvadrata u prvoj zoni povećan je za skoro 40 posto.

Prošle godine je porez bio 2018, a sada je 2820 dinara – kaže Nastićeva.

Za istu površinu stana u drugoj zoni za porez treba izdvojiti 52 odsto više novca, a za treću zonu porez za stan od 80 kvadrata povećan je za čak 119 odsto.

Prema rečima Nastićeve, u Vranju postoji šest zona koje su odredili stručnjaci iz vranjske Direkcije za izgradnju i Zavoda za urbanizam.

Na cenu, kako je kazala, utiče i starost objekta i još mnogo parametara propisanih zakonom.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: