Kako postaviti 33 bandere bez dozvole?

Lokalne vesti - Ponedeljak 03.03.2014 - 13:28

Rukovodstvo MZ Korbevac kod Vranja još uvek nije komunalnoj policiji dostavilo projektnu dokumentaciju za ukopavanje više od 30 bandera ulične rasvete u predizbornoj kampanji.

Sa protesta meštana tri sela Sa protesta meštana tri sela

Podsetimo da je predsednik Mesne zajednice Radovan Jovanović (SPS) pre nekoliko dana počeo sa ukopavanjem bandera, kada je došlo i do prekida telekomunikacionog kabla, pa su meštani Korbevca, Sebevranja i Klisurice ostali bez telefona i interneta.

Zbog toga su u nedelju protestovali meštani ta tri sela, a Jovanović je izjavio da je postavljanje uličnih svetiljki za dobrobit Korbevčana, jer će i crkva u tom mestu biti osvetljena.

On nije želeo da odgovori na pitanje novinara zbog čega se rasveta postavlja baš u predizbornoj kampanji, već je samo zalupio telefonsku slušalicu.

Kako saznajemo, od objavljivanja teksta o tome na portalu OK Radija, naši sagovornici su pod konstantnim pritiskom i pretnjama, a bilo je i pokušaja da se preko privatnih prijateljskih veza vest o banderama u Korbevcu povuče sa portala.

Načelnik komunalne policije Nenad Antić kaže da je Mesna zajednica dobila rok da do ponedeljka dostavi projektnu dokumentaciju i sve potrebne dozvole za izvođenje radova na tom području, inače će u suprotnom biti pokrenute prijave protiv odgovornih za raskopavanje javne površine bez dozvole nadležnih organa.

– Naši policajci su u nedelju izašli na teren i konstatovano je raskopavanje javne površine u Korbevcu.

Potražili su dozvole za to, kao i projektnu dokumentaciju, ali je saopšteno da u tom trenutku papiri nisu bili tu i da će naknadno biti dostavljeni policiji.

Dali smo rok do ponedeljka, a ukoliko ne dobijemo, podnećemo prijave protiv odgovornih, jer postoji nešto što se zove Odluka o komunalnom uređenju – kaže Antić i dodaje da su kazne za kršenje Odluke do 500 000 dinara za pravna lica.

Predsednica gradske opštine Vranjska Banja Slavica Sotirović kaže da u preduzeću Uprava Banje projektna dokumentacija za postavljanje ulične rasvete u Korbevcu ne postoji i da su radovi protivzakoniti.

– Ja sam kontaktirala nadležne u Upravi Banje i rečeno mi je da dozvola, odnosno projekat za postavljanje javne rasvete u toj mesnoj zajednici ne postoji.

Ja nisam protiv da ti ljudi tamo dobiju ulična svetla, ali svakako to mora da se radi u skladu sa zakonima.

Ovo ukopavanje bandera je mimo odluka i zakona, ukoliko zaista ne postoji dozvola i to treba sankcionisati – kaže Sotirovićeva.

Gradonačelnik Vranja i predsednik ovdašnjih socijalista Zoran Antić kaže da je o slučaju bandera u Korbevcu saznao u tekstu na OK Radiju i da će lično ispitati slučaj.

– O tome znam koliko i vi, jer sam obavešten iz vašeg članka.

Proveriću o čemu se tu radi, a ono što ovog trenutka mogu da kažem je da treba da odgovara i plaća kazne svako ko prekrši zakon i tu nema razgovora – kaže Antić.

Kako saznajemo, predsednik MZ Korbevac pripremio je 33 bandere za ukopavanje, a prilikom radova oštećen je telekomunikacioni kabl, jer je kopano u nedozvoljenoj, takozvanoj, „žutoj liniji“, gde se kablovi nalaze.

Telefon i internet u Korbevcu, Sebevranju i Klisurici je i dalje u prekidu.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: