Kako vranjskim voćarima omogućiti SIGURAN PLASMAN?

Lokalne vesti - Četvrtak 28.01.2021 - 13:57

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i gradski većnik Nebojša Stamenković održali su inicijalni sastanak sa predstavnicima preduzeća ,,Nektar” iz Bačke Palanke.

Otvara se mogućnost za proširenje proizvodnje FOTO: vranje.org.rs Otvara se mogućnost za proširenje proizvodnje FOTO: vranje.org.rs
Razgovaralo se o razvoju i unapređenju voćarstva na teritoriji grada Vranja. 
 
Cilj današnjeg sastanka bio je postizanje dogovora, kako bi se ovdašnjim proizvođačima jagodičastog voća, pre svega proizvođačima jagoda za industrijsku preradu, omogućio siguran plasman proizvoda posredstvom ove kompanije. 
 
Na taj način otvara se mogućnost za proširenje proizvodnje ove vrste voća na teritoriji Pčinjskog okruga. 
 
Inicijativa je pokrenuta sa ciljem pružanja podrške voćarima sa teritorije grada Vranja, kako bi mogli da planiraju i realizuju svoju proizvodnju u većem obimu.  
 
Kompanija ,,Nektar” zainteresovana je i za otkup ostalih voćnih vrsta, šljive, višnje, maline, kupine i različitih autohtonih voćnih vrsta sa teritorije Pčinjskog okruga.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: