Kamberi: Kosovo da izuzme jug Srbije od taksi

Lokalne vesti - Petak 23.11.2018 - 10:40

Vranje - Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi zatražio je od Vlade Kosova da od taksi koje su uvedene na robu iz Srbije izuzme firme koje posluju u tri opštine na jugu Srbije (Bujanovac, Preševo i Medveđa).

Kamberi: Političke tenzije loše utiču na svakodnevni život FOTO: OK Radio Kamberi: Političke tenzije loše utiču na svakodnevni život FOTO: OK Radio
- Ranije sam uputio sam dopis premijeru Kosova, da izuzme firme koje posluju u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa zbog ekonomske situacije kod nas, i nerazvijenosti
 
Ove firme su slabe, imaju tržište prema Kosovu i sve to treba sagledati - rekao je Kamberi za Radio Slobodna Evropa (RSE). 
 
Odgovor iz kabineta premijera Kosova nije stigao, pa predsednik Opštine Bujanovac za sledeću nedelju najavljuje put u Prištinu kako bi dobio preciznije informacije kako će se i prema kome sprovoditi nova odluka o povećanju taksi na 100 odsto.
 
Kamberi se Prištini obratio još početkom meseca, kada je doneta odluka o uvođenju taksi od 10 odsto na uvoz Srbije i Bosne i Hercegovine.
 
- Svaki novi sukob i tenzije između Srbije i Kosova direktno se odražavaju na svakodnevni život ovdašnjeg stanovništva - kaže predsednik opštine Bujanovac Kamberi, ukazujući i na protivljenje Beograda da Kosovo bude deo međunarodnih organizacija.
 
- Svaki put kada su odnosi bili zategnuti, to se uvek kao posledica odnosilo i na ove opštine
 
Ili imamo pojačano prisustvo žandarmerije ili imamo kampanje koje se sprovode protiv Albanaca uopšte, a onda se odražava direktno i kod nas. 
 
Tako da, sve ovo što se događa ne doprinosti pobošanju uslova života kod nas - rekao je Kamberi.
 
OK Radio, FoNet

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: