Kamberi: Mi smo JEDINA OPOZICIJA, manjine diskriminisane u Srbiji

Lokalne vesti - Sreda 28.10.2020 - 14:42

Poslanik "Ujedinjene doline - SDA Sandžaka" Šaip Kamberi izjavio je da ta poslanička grupa, koja u Skupštini Srbije ima šest poslanika, neće danas podržati formiranje nove vlade koju je nazvao "Brnabić 2", zato što ni prethodna koju je vodila Ana Brnabić "nije uradila ništa" na integrisanju Albanaca koji žive na jugu Srbije.

"Jučerašnji piromani transformisani su u današnje vatrogasce" FOTO: Screenshot
Kamberi je u Skupštini, posle govora mandatarke Ane Brnabić o programu njene nove vlade, rekao da on "ne predstavlja ni žute ni plave, ni crvene ni crne, već diskriminisane Albance u Srbiji" i da je "tužno za demokratiju" što među ukupno 250 poslanika opoziciju predstavlja samo šest poslanika manjinskih stranaka.
 
- Ovakav parlament nije mogao da proizvede ni (bivši predsednik Srbije Slobodan) Milošević, ali Vučić i Dačić jesu. 
 
Koalicija sastavljena od navodno levog i desnog centra proizvela je kao nikad u Srbiji totalitarnu vlast, naravno preko izbornog procesa - rekao je Kamberi.
 
On je kritikujući sastav buduće vlade o kojem se danas glasa, rekao da u njoj nema nijednog ministra iz redova manjina, a da je "šlag na torti" Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.
 
Jučerašnji piromani transformisani su u današnje vatrogasce", rekao je Kamberi i dodao da je to moguće kada opozicija u Beogradu "svaki dan pokazuje nesposobnost", dok je vlast "mažena od svetskih centara moći".
 
Kamberi je naveo da u Srbiji postoji "svakodnevni jezik mržnje, seksizam i ocrnjavanje opozicije", a ksenofobija cveta, kao i etiketiranje izrazima "Šiptari, Turci, ustaše" koji su ušli u "svakodnevni žargon".
 
- U takvom psihološkom ratu ko bi bio bolji ministar policije nego bivši levičarski radikal crne košulje koji se diči uvredama koje upućuje manjinama -  rekao je Kamberi povodom kandidovanja Aleksandra Vulina za ministra unutrašnjih poslova.
 
Kamberi je rekao da od Srbije ne može da se očekuje da reši ubistvo braće Bitići kad, između ostalog, nije rešeno ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.
 
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je Kamberija upozorio da "koristi rečnik koji je primeren Narodnoj skupštini da ne bi morao da preduzima mere", uz ocenu da je Kamberijevo izlaganje "provociranje".
 
- Nema niko predrasude zbog vašeg indentiteta, već zbog onoga što govorite. Optužbe su bez ikakvog osnova i lažne slike da postoji neka neravnopravnost manjina - rekao je Dačić.
 
Mandatarka za sastav nove vlade, Ana Brnabić je navela da nije tačno da su Albanci koji žive u opštinama na jugu Srbije diskriminisani, pitajući Kamberija "šta je on uradio za njih" s obzirom na to da je u politici duže od većine prisutnih u Skupštini.
 
Šaip Kamberi je koristeći pravo na repliku pozvao predstavnike vladajućih stranaka da "ne guše i to malo opozicije" koliko je ima u parlamentu.
OK Radio, Beta

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: