Kepleru MEĐUNARODNA NAGRADA za tekst

Lokalne vesti - Četvrtak 12.07.2018 - 07:18

Na međunarodnom festivalu "Akter Evrope" koji je održan u Resenu u Makedoniji, nagrada za najbolji dramski tekst pripala je Tijani Grumić za tekst predstave "Kepler 452-B" Pozorišta "Bora Stanković iz Vranja.

Tijana Grumić (sa naočarima) i glumačka postava FOTO: Pozorište Tijana Grumić (sa naočarima) i glumačka postava FOTO: Pozorište
Predstava vranjskog teatra izvedena je na otvorenoj sceni u Resenu, na obali Prespanskog jezera.
 
Ovo je treći festival, na kome je izvedena predstava "Kepler 452-B", nakon festivala Joakim Vujić i Sterijinog pozorja, a prvi u međunarodnoj selekciji.
 
Mladoj Tijani Grumić ovo je prva saradnja sa Pozorištem "Bora Stanković", a komad je režirao njen kolega sa klase, Vranjanac Jug Đorđević.
 
Nastupom na ovoj smotri, vranjsko pozorište završava vrlo uspešnu sezonu
 
Komad “Kepler 452-B" premijerno je izveden 21. februara u Domu Vojske, a uloge tumače Jelena Filipović, Radmila Đorđević, Nenad Nedeljković i Bojan Jovanović.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: