Kiša izazvala OGROMNE PROBLEME u Vranju

Lokalne vesti - Utorak 08.11.2016 - 23:12

U Vranju je prema podacima Meteorološke stanice u toku noći palo 29 litara kiše po metru kvadratnom, što je izazvalo kolaps u gradu.

Ulica Bore Stankovića. Foto: S.Tasić/OK Radio Ulica Bore Stankovića. Foto: S.Tasić/OK Radio

Centralnim gradskim ulicama, a naročiti u ulici Bore Stankovića, saobraćaj se odvija otežano, zbog velike količine padavina, a prilaz Domu zdravlja gotovo da je nemoguć pešaka.

Vranjem teče takva količina vode, da ulice izgledaju kao reke.

U naselju Raška izlila se i kanalizacija, jer mreže za atmosfersku i fekalnu kanalizaciju nisu u mogućnosti da prime svu vodu
.

U prigradskim naseljima je sličmna situacija, a u selima su gotovo sve njive i livade pod vodom, kao i lokalni putevi.

 

Prema navodima Aleksandra Stojkovića, pomoćnika gradonačelnika Vranja za elementarne nepogode i vanredne situacije, u Vranju je na snazi crveni meteo alarm.

 

- Saniramo neke kritične tačke, koje su ustvari decenijski problemi i neka nebranjena područja gde ulazi voda. Neke od tih tačaka će ovom sanacijom biti trajno rešene.

U gradu je veliki problem to što kanalizaciona mreža ne može da primi svu atmosfersku vodu, i to je tako godinama.

Sledeće godine velika stavka u komunalnom programu biće rešavanje te atmosferske kanalizacije, i to će biti ozbiljan rad sledeće godine, kako bi se sve ovo izbeglo, jer se godinama ponavljaju isti problemi
- kaže Stojković.

Obilne padavine izazvale su velike probleme u donjem delu Vranja, Zlatokopu, Kupinincu i delovima Vranjske Banje.

S obzirom da je na snazi crveni meteoalarm, Štab za vanredne situacije preduzeo je i preduzima sve neophodne preventivne i operativne mere, rečeno je na sednici tog tela.

Na terenu su stručno - operativni timovi Štaba za vanredne situacije, ljudstvo i mehanizacija javnih komunalnih preduzeća, kao i Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Zaključeno je da sve službe i dalje budu u punoj pripravnosti i po prijavi odmah reaguju.

To mogu učiniti na telefon  402-329 u vremenskom periodu od 7,30 do 15,30, a nakon toga na 402-300.

Prema navodima iz Štaba, Vranje raspolaže neophodnom mehanizacijom i ljudstvom za ublažavanje posledica od padavina.

 

 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane grada Vranja u okiru medijskog projekta "Informisanje građana u službi javnog interesa". Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav grada Vranja.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: