Knauf: Nije bilo POŽARA, tehnički problem saniran brzo i bez posledica

Lokalne vesti - Četvrtak 13.05.2021 - 21:28

Nagađanja da je u sredu izbio požar u krugu fabrike kamene vune u Surdulici prekinula je kompanija "Knauf Insulation" saopštenjem u kojem razjašnjava šta se zapravo dogodilo.

Veća količina veziva je izazvala tinjanje, bez plamena FOTO: G. Mitić/OK Radio Veća količina veziva je izazvala tinjanje, bez plamena FOTO: G. Mitić/OK Radio
U sredu oko podneva, pojava gustog dima iz kruga fabrike "Knauf Insulation" izazvala je uznemirenje Surduličana i pojavu neproverenih glasina na društvenim mrežema, zbog čega se kompanija oglasila zvaničnim saopštenjem.
 
Crni dim iz malog dimnjaka fabrike kamene vune u Surdulici, koji se pojavio u trajanju od oko 10 minuta, izazvao je tehnički problem sa pumpom za doziranje veziva, kažu iz kompanije.
 
Veća količina veziva je izazvala tinjanje (bez plamena) na proizvodnoj liniji, a ono je prouzrokovalo tamni dim iz dimnjaka.
 
Tinjanje je odmah uočeno, proces proizvodnje zaustavljen i problem saniran u roku od 10 minuta, bez povreda na radu i oštećenja.  
 
Izvinjavamo se građanima Surdulice ukoliko je ovaj događaj izazvao uznemirenje i uveravamo ih da je problem rešen na najefikasniji mogući način u kratkom roku - stoji u saopštenju kompanije "Knauf Insulation"
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: