KO JE KRIV: I ZMAJ pred zabranom rada!

Lokalne vesti - Četvrtak 19.05.2016 - 13:06

Nadležni u O.Š. „J. J. Zmaj“ u Vranju dobili su nalog sanitarne inspekcije da reše problem sa propalim parketom u sali za fizičko vaspitanje, koja je puna vlage zbog prokišnjavanja krova.

Mesto dešavanja: O.Š. Mesto dešavanja: O.Š.

Za sanaciju sale potrebno je oko devet miliona dinara.

- U školi imamo velike probleme. Pored fiskulturne sale koja je u očajnom stanju, učenici nemaju ni adekvatne toalete zbog loših sanitarnih čvorova i podzemnih voda.

To moramo da rešimo do početka naredne školske godine. A kako, nismo još sigurni - kaže direktor škole Saša Ilić.

Ministarstvo prosvete odobrilo je 1,8 miliona dinara  ovoj školi za promenu krova koji prokišnjava već nekoliko godina, a plan je da radovi na sanaciji budu završeni tokom letnjeg raspusta.

- Zbog očajnog stanja u školi, roditelji su pokrenuli inicijativu da organizacija male mature bude organizovana van škole - dodaje Ilić.

Inače, osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ ove godine obeležava 55 godina postojanja.

U bližoj istoriji "Zmaj" je dva puta obnavljan. Prvi put je to učinio Belgijski crveni krst 2005. godine, kada je rukovodstvo grada odbilo da ova NVO napravi novi krov nad školom.

Sledeća obnova, teška čak oko 20 miliona dinara, usledila je 2012. godine, a radove je platio luksemburški CARITAS.

Danas, posle svega, niko nije kriv.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: