Ko stoji iza sajta "Vranje grad političkih lopova"?

Lokalne vesti - Četvrtak 31.10.2013 - 11:57

Internet je postao glavno sredstvo za politička prepucavanja u Vranju, pa je i policija uključena u identifikovanje onih koji stoje iza sajta „Grad političkih lopova“.

Ilustracija sadržaja sajta Ilustracija sadržaja sajta

U autorskom tekstu koji su objavile "Novoti" ocenjuje se da, obzirom na to da je „oštrica“ ovog portala trenutno uperena ka svima koji su se na neki način zamerili Gradskom odboru Srpske napredne stranke, čaršijom naveliko kolaju priče da iza svega stoji potpredsednik ovdašnjih naprednjaka Srđan Milošević.

- Ja na računaru koristim samo osnovne stvari, čuo sam iz više izvora da ja uređujem taj sajt, što je apsurdno, pa stojim na raspolaganju istražnim organima, da slobodno pregledaju sve moje kompjutere - kaže Milošević.

Inače, posle najnovijih nesporazuma među vranjskim naprednjacima, na meti autora sajta našli su se predsednik skupštine grada i „nepoželjni“ predsednik GO SNS, Dejan Tričković, za kojeg se tvrdi da krije masovne grobnice pasa, te jedna od potpredsednica, Bojana Veličkov, kojoj se pripisuje emotivna veza sa gradonačelnikom Zoranom Antićem iz SPS.

Oni, međutim, nisu jedini na meti portala.

- Ja sam, kao direktor regionalne televizije, podneo prijavu protiv Zorana Veličkovića, radnika televizije, zbog optužbi da sam krao miksete.

Ukoliko se dokaže da to nije tačno, podneću prijavu protiv NN lica, zbog iznošenja neistina - objašnjava Veličković, dok Slađan Velinović, načelnik policije u Vranju, potvrđuje da je, posle nekoliko prijava da pomenuti sajt ugrožava ljude, pokrenuta istraga.

Istovremeno, stručnjaci za elektronske komunikacije objašnjavaju da u ovom slučaju nije lako ući u trag autorima sajta.

Kako nam je objašnjeno iz jedne specijalizovane kompanije čije je sedište u Nišu, portal je napravljen na platformi sa koje svako može pokrenuti blog ostavljajući samo neku internet adresu.

Zato se samo sudskim putam, odnosno ako postoji pravni dokument, mogu dobiti podaci na osnovu kojih bi se utvrdilo sa kojih se računara pristupa sajtu...

U međuvremenu - kao vid odgovora na prozivke sa prezentacije „Vranje, grad političkih lopova“ - internetom su počeli da kruže snimci pomenutog potpredsednika naprednjaka, na kojima se on pejorativno izražava i kritikuje rad policije.

- Znam ko stoji iza toga i znam kada je snimak načinjen, jer sam tada bio isprovociran. Ipak, neću reagovati i neću prijavljivati slučaj policiji jer nemam poverenje u vrh PU u Vranju, zato što rade protiv Srpske napredne stranke - zaključuje Srđan Milošević.

 

NOVOSTI, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: