Koalicija nova - nedoumice stare

Lokalne vesti - Utorak 17.12.2013 - 01:47

Potpisivanje koalicionog sporazuma između SPS-a i LDP-a u Vranju nije neočekivano, ali je protivno volji građana, smatraju u ovdašnjim političkim krugovima.

nova koalicija u Vranju SPS-LDP nova koalicija u Vranju SPS-LDP

Narodni poslanik SNS Dragan Nikolić izjavio je, ne bez sarkazma i uz ogradu da ne zna tačan sadržaj dokumeta, da se “raduje zbog potpisnika”.

 

- Da li će se to odraziti na dalje funkcionisanje naše koalicije sa SPS-om i kako, zavisi od stava predsednika SNS i potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića – kaže Nikolić.

 

Iz opozicionih stranaka u Vranju upozoravaju na ozbiljno kršenje izborne volje građana, ali i kažu da u Vranju na političkoj sceni više ništa nije iznenađujuće.

 

– Koalicija između SPS-a i LDP-a je vrlo zanimljiv spoj za nekog glasača Čedine stranke i glasača PUPS-a i Jedinstvene Srbije, ali je to njihov problem.

 

Mi smo bili u koaliciji sa SPS-om i SNS-om na nivou lokalne samouprave, ali to nema veze sa unutarstranačkom pričom kada se pravi politička koalicija van lokalne samouprave – kaže predsednik GrO URS Uroš Trajković.

 

I predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Slobodan Stamenković smatra da nova koalicija nije iznenađujuća, jer, kako kaže, “živimo u vremenu u kome su dogovori i principi veoma promenljivi”.

 

 – Politika je postala vrlo čudna i treba stalno podsećati na izbornu volju građana.

 

U konkretnom slučaju, građanima Vranja je ponuđeno najpre jedno, a onda je dobijanjem poverenja neko shvatio da mu to daje za pravo da radi i kombinuje šta mu i kako odgovara.

 

Nemam ništa protiv jer je to legitimna stvar, ali se nadam da će Vranjanci vremenom uvideti i procenjivati ponašanje svih političkih struktura – kaže Stamenković i dodaje da je novi slogan DS-a “Stranka pristojnih ljudi”.

 

Inače, koalicioni sporazum između SPS-a i LDP-a potpisan je u nedelju u prostorijama socijalista.

 

Do tada odbornička grupa SPS, PUPS, JS i SDPS imala je u Skupštini grada 26 odbornika, a od nedelje sa LDP-om ima 28 odborničkih mandata.

 

Vranjska skupština inače ima 65 odbornničkih mesta.

 

Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: