Komemoracija Milanu Nikoliću u Vranju

Lokalne vesti - Četvrtak 17.05.2012 - 13:23

Od Milana Nikolića, predsednika UO „Simpa“, jednog od najistaknutijih južnosrpskih privrednika, danas su se na komemorativnom skupu u Skupštini Grada Vranja u prisustvu porodice oprostili najbliži saradnici.

 Sa komemoracije u Vranju Sa komemoracije u Vranju
Komemoraciji je prisustvovao sam vrh SPS-a, Slavica Đukić Dejanović, predsednica republičkog parlamenta, Branko Ružić, predsednik IO stranke, Dragomir Tomić, predsednik „Simpa“, lideri svih lokalnih političkih partija, rukovodstvo grada i mnogi drugi. 
 
Obraćajući se prisutnima, predsednik vranjskih socijalista Zoran Antić kazao je da  je Nikolić bio čovek osobenog stila i manira, i na našem prostoru retke kulture, cenjen privrednik i u zemlji i kod inostranih partnera. 
 
- Nikolić je plenio zbog ogromnog znanja, iskustva i umeća komunikacije, ostvarivši dve blistave karijere, privrednika i političara – kazao je Antić. 
 
Prema rečima gradonačelnik Miroljuba Stojčića,  Nikolić je svojom energičnošću i borbenošću pomerao granice mogućeg. 
 
Načelnik Pčinjskog okruga Budimir Mihajlović, opraštajući se od dugogodišnjeg saradnika, kazao je da je Nikolićev život protekao u naporima da „Simpo“ uspešno odoleva i opstaje 50 godina. 
 
Milan Nikolić, dugogodišnji drugi čovek „Simpa“, rođen je 1945. godine, u selu Ljiljance kod Bujanovca. Uspešnu karijeru privrednika počeo je u „Simpu“ 1971. godine, u kome je ostao do smrti, koja ga je zatekla na mestu predsednika Upravnog odbora. 
 
Jedan je od osnivača SPS-a, i pet puta poslanik te stranke u republičkom parlamentu. 
 
Sahrana Milana Nikolića održana je danas na Šapranačkom groblju u Vranju. 
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: