Konačno: Proslava mature u školama!

Lokalne vesti - Četvrtak 17.05.2012 - 11:06

Malu maturu vranjski osnovci slaviće u svojim školama, a ne po kafanam kao do sada, konačna je odluka Ministarstva prosvete.

Ovako? Ovako?
Ovakav stav Vlade nije se dopao lokalnim prosvetarima, pa Zdravko Veličković, predsednik Aktiva direktora vranjskih osnovnih škola otkriva da je  ministru Žarku Obradoviću upućen zahtev da im se ove kao i prethodnih godina dozvoli proslava u „Hotelu Vranje“. 
 
– Dobili smo negativan odgovor pa ćemo morati da sledimo uputstva iz Ministarstva – kaže Veličković. 
 
Odluku da će proslava biti organizovana u školama skromnije nego do sada najteže su prihvatili đaci i njihovi roditelji, zahtevajući od rukovodstva škola da se ne postupa po njoj. 
 
Goran Bandović, direktor O.Š. „Jovan Jovanović Zmaj“ tvrdi  da je medijska slika cele priče iskrivljena. 
 
– Održao sam roditeljski sastanak na kome sam saopštio da će škola ispoštovati odluku koju je donelo Ministarstvo i situacija je bila prilično mučna – kaže Bandović. 
 
Prema rečima Milene Radisavljević, direktorke O.Š. „Radoje Domanović“, škole drugog izbora nemaju, osim da odluka o proslavi mature bude uvažena i sprovedena. 
 
Naši sagovornici saglasni su da je za učenike ipak najbitnije s kim slave maturu, a da je manje važno gde je slave, jer će ona svakako biti upamćena. 
 

Ako ne po drugom, a ono po najnovijoj odluci Ministarstva.  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: