Konačno završetak brane Prvonek

Lokalne vesti - Subota 20.07.2013 - 15:11

Za završetak radova na brani Prvonek kod Vranja, gradski Vodovod dobio je 70 miliona dinara, čime će se stvoriti uslovi za dobijanje upotrebne dozvole objekta, kažu nadležni u tom javnom preduzeću.

brana Prvonek brana Prvonek

- Uradićemo sanaciju puta oko jezera i završiti akvatorijum u podnožju brane koji će biti prava turistička atrakcija.

Ova sredstva pomoćiće da završimo poslednji korak u procesu dobijanja upotrebne dozvole – kaže zamenik direktora vranjskog Vodovod-a Srđan Dekić.

On napominje da je započeta i papirološka procedura, nakon čijeg završetka će početi radovi na brani.

- Projektnu dokumentaciju radi institut Jaroslav Černi i već u avgustu počinju radovi, a projektom je planirano da tri meseca od početka radova sve bude završeno. Ovaj kapitalni i najveći projekat koji je rađen u našem kraju rešio je dugogodišnji problem sa vodosnabdevanjem.

U ovom trenutku postoji 22 miliona kubika vode, a godišnje grad Vranje troši 5, 5 miliona kubika. U toku su i razgovori sa predstavnicima opštine Vladičin Han, koji su iskazali potrebu za vodom iz brane Prvonek, ali nije isklјučeno da se vodom snabdeju i opštine Bujanovac i Preševo – kaže Dekić.

Inače, brana Prvonek je jedna od tri velikih brana u Srbiji, počela je da se gradi još 1989. godine, a voda je u nju puštena 2005. godine.

OK radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: