Konkursi za PRIJEM U VOJNE ŠKOLE

Lokalne vesti - Utorak 28.01.2020 - 10:33

Konkurs za prijem učenika u vojne škole biće otvoren od 1. februara do 15. marta.

Poziv Ministarstva odbrane. Foto: S.Tasić/OK Radio Poziv Ministarstva odbrane. Foto: S.Tasić/OK Radio

Vojna akademija primiće 177 kadeta na šest studijskih programa, Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije upisaće 25 kadeta na studije medicine, Vojna gimnazija upisaće 105 dečaka i devojčica u prvi razred, 15 učenika u drugi razred i 10 učenika u treći razred.

U Srednjoj stručnoj vojnoj školi izvršiće se prijem 50 učenika oba pola iz građanstva.


Konkursi za prijem u vojne škole sa svim detaljima o uslovima za konkurisanje biće objavljeni 1. februara u magazinu "Odbrana" i na veb sajtovima vojnih škola i Ministarstva odbrane.

Predstavnici vojnih škola već su krenuli po školama sa upoznavanjem učenika o prednostima vojnog poziva i uslovima za upis.

Ministarstvo odbrane nizom aktivnosti promotivnog karaktera, na televizijama, radiju, u dnevnim novinama, na svojim veb sajtovima i profilima na društvenim mrežama, štampanim i video materijalom
i gostovanjima predstavnika vojnih škola na televizijama, svakodnevno će obaveštavati učenike i njihove roditelje o tome šta donosi vojni poziv i kako dobiti mesto u nekoj od vojnih škola za koju su zainteresovani.

U akciji "Otvorena vrata", učenici i roditelji mogu posetiti vojne škole svake subote tokom trajanja konkursa, gde će u razgovoru sa nastavnicima, kadetima i učenicima dobiti sve potrebne informacije, obići smeštajni prostor, i učionice i kabinete gde se odvija nastava.

Osnovni razlozi za tradicionalno veliko interesovanje mladih za upis u vojne škole je vrhunsko obrazovanje i odlični uslovi školovanja, besplatan smeštaj i ishrana u internatima, celokupna nastavna literatura i korišćenje savremenih kapaciteta za vannastavne aktivnosti.

Po završetku vojnih škola polaznici dobijaju siguran posao sa mogućnošću stalnog stručnog i karijernog usavršavanja.

Upis u vojne škole ove godine odvijaće se pod sloganom "Čast, znanje, Srbija - Vojna akademija".
Biti vojnik u stroju otadžbine oduvek je bila čast. Njihova znanja i veštine posvećeni su uzvišenom cilju – odbrani Srbije, a Vojna akademija je i van naših granica prepoznata kao mesto gde se školuju i usavršavaju oficiri spremni za izazove 21. veka.

Izazovan i odgovoran poziv oficira i podoficira Vojske Srbije trajni je motiv koji privlači mlade ljude,
tako da su vojne škole pravi izbor za budućnost.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: