Konkursi za prijem u vojne škole

Lokalne vesti - Ponedeljak 18.02.2019 - 09:27

Vranje - Od 15. februara do 31. marta 2019. godine otvoreni su konkursi za Srednju stručnu vojnu školu, Vojnu akademiju i Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije. Konkurs za prijem učenika u Vojnu gimnaziju već je otvoren 1. februara i traje do 15. marta 2019. godine, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Biti vojnik u stroju otadžbine oduvek je bila čast FOTO: D. Ristić/OK Radio Biti vojnik u stroju otadžbine oduvek je bila čast FOTO: D. Ristić/OK Radio
Vojna akademija ove godine upisaće 183 kadeta, a Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije 25. U Srednju stručnu vojnu školu biće upisano 65 dečaka i devojčica, a u Vojnu gimnaziju 90 učenika oba pola.
 
Biti vojnik u stroju otadžbine oduvek je bila čast. Zato je izazovan i odgovoran poziv oficira i podoficira Vojske Srbije trajni motiv koji privlači mlade ljude, jer je časna dužnost odbrane svoje države i svog naroda bila i ostaje ponos svakog njenog pripadnika.
 
Osnovni razlozi za tradicionalno veliko interesovanje mladih za upis u vojne škole je vrhunsko obrazovanje i odlični uslovi školovanja, besplatan smeštaj i ishrana u internatima, celokupna nastavna literatura i korišćenje savremenih kapaciteta za vannastavne aktivnosti.
 
Po završetku vojnih škola polaznici dobijaju siguran posao sa mogućnošću stalnog stručnog i karijernog usavršavanja.
 
Oni koji žele da konkurišu za prijem u vojne škole, potrebno je da na vreme podnesu prijavu sa potrebnom dokumentacijom u centrima Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka, u periodu kada su konkursi otvoreni, i da se što bolje pripreme za prijemni ispit.
 
Konkursi za prijem u vojne škole objavljeni su u magazinu „ODBRANA“ od 1. februara 2019. godine i na veb sajtu Ministarstva odbrane - www.mod.gov.rs, gde se mogu naći sve informacije o uslovima konkursa i o potrebnoj dokumentaciji.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: