KOSTIĆ: Poslovanje APOTEKE stabilno

Lokalne vesti - Četvrtak 12.12.2019 - 13:30

U prostorijama Srpske napredne stranke, direktorka Apotekarske ustanove u Vranju Ivana Kostić održala je konferenciju za novinare, prezentovavši rezultate rada ove ustanove čije je poslovanje nakon velikih dugovanja, kako kaže, konačno stabilizovano.

Ivana Kostić sa saradnicama. Foto: S.Tasić/OK Radio Ivana Kostić sa saradnicama. Foto: S.Tasić/OK Radio

Grad Vranje je maksimalno pomogao Apoteci da sanira dugovanja od blizu 200 miliona dinara na kraju 2016. godine reprogramima potraživanja od dobavljača, pa je taj dug drastično smanjen na iznos manji od 20 miliona dinara.

- Tada smo dugovali 200 miliona dinara, a samo na jednom reprogramu imali mesečnu obavezu od sedam miliona dinara, što je bilo teško izdržati.

Od kraja 2016. godine, mesečni iznos za grejanje iznosio je 600.000 dinara, pa je i to bio razlog da se govorilo apoteka prezadužena
– pojašnjava Kostićeva.

Razumevanje gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića i lokalne samouprave, zatim, racionalizacije broja zaposlenih, smanjivanje zaliha slabotiražnih lekova i zatvaranje apoteka u privatnim lokalima doprineli su finansijskoj stabilizaciji ove ustanove, dodaje Kostićeva.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: