"Kraište" počinje 27. jula

Lokalne vesti - Utorak 17.07.2012 - 09:05

Tradicionalni medjunarodni festival folklora „Bosilegradsko kraište peva i igra“, biće održan od 27. jula do 03. avgusta, saopštili su organizatori iz tamošnjeg Centra kulture.

Sa ranijih dešavanja Sa ranijih dešavanja
- Festival "Bosilegradsko kraište peva i igra" je manifestacija revijalnog karaktera na kojoj će ove godine nastupiti preko trideset folklornih ansambala i pevačkuh grupa iz Bugarske, Makedonije, Grčke, Madjarske i iz nekoliko gradova Srbije - kaže organizator Ljuben Gligorov.
 
On ističe da je organizacija Festivala uspela jer su puno razumevanje pokazali pokrovitelj - predsednik opštine Vladimir Zaharijev, kompletna lokalna samouprava, državna agencija za Bugare u inostranstvu iz Sofije, te nekoliko donatora i sponzora.
 
Predsednik opštine Vladimir Zaharijev kaže da je ovo najveća kulturna manifestacija u Bosilegradu, manifestacija igre, pesme i druženja, kojoj se u toj sredini raduju i stari i mladi.
 
- Za osam dana festivala gradjani Bosilegrada će dočekati, ugostiti i pozdraviti oko 30 grupa i ansambala sa blizu 400 izvodjača. Svake večeri će biti organizovani koncerti na otvorenom koji će trajati do kasno u noć - kaže Zaharijev.
 

Domaćini su se pripremili da svim izvodjačima pokažu najvažnije istorijske i kulturne spomenike i da ih tokom boravka u Bosilegradu, ugoste tradicionalnim jelima i pićima. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: