Kraj ere Dragana Tomića u "Simpu"?!!

Lokalne vesti - Četvrtak 23.05.2013 - 10:33

Dragomir Dragan Tomić, predsednik „Simpa“ iz Vranja i najmarkantnija privredna figura juga Srbije u 20. veku, već od 1. juna odlazi u penziju, nezvanično saznaje OK radio.

Tomić Tomić

Na njegovo mesto prvog čoveka „Simpa“ će, prema svim informacijama iz različitih izvora, doći Ljubomir Ilkić, koji je trenutno zamenik predsednika i izvršni direktor „Simpa“.

Da stvar bude verovatnija saznaje se i da je Ilkić, inače od ranije poznati socijalista, novi član SNS-a.

Kako prenose novine „Vranjske“, Ilkić i Tomić inače su kumovi, ali razlike u pogledu opstanka „Simpa“ i puta kojim kompanija mora da ide među njima su„nepremostive“.

Prema pisanju lista, Tomić je okrivio Ilkića, koji je godinama glavna spona na relaciji „Simpo“ – Vlada Srbije, da je odgovoran što Kompanija nije dobila obećani državni kredit od 30 miliona evra jer je, navodno, u Nemanjinoj 11 loše prenosio stavove Kompanije.

No, izgleda da će ovoga puta Tomić konačno izgubiti jedan sukob. Prema informacijama do kojih je došao OK radio, on će odluku o svom povlačenju sa mesta prvog čoveka „Simpa“, na kome se nalazi od 1967. godine, objaviti u petak, u Privrednoj komori u Leskovcu.

Glavni razlog njegovog odlaska zapravo je katastrofalno stanje u „Simpu“, koji duguje najmanje desetak puta više novca nego što vredi. Prema mnogim izvorima, Vlada Srbije odbila je da i dalje finansira ovakvo ponašanje, pa se Tomićev odlazak pokazao kao jedino rešenje.

Kako saznaje OK radio, uz Tomića „Simpo“ će napustiti i njega supruga Edit.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: