Krenula vakcinacija u Poljanici

Lokalne vesti - Četvrtak 24.10.2013 - 23:35

Vranje - U Poljanici, u Zdravstvenoj stanici Vlase počela je vakcinacija protiv sezonskog gripa, a odaziv je prvih dana izuzetno dobar.

Sa lica mesta Sa lica mesta

- Pozivamo sve stanovnike, posebno one starije dobi, da se odazovu ove kao i prošle godine i dođu u što većem broju.

Sezona gripa je pred nama, a vakcina iteako povećava imunizaciju organizma – istuču za OK Radio medicinski radnici iz ZS Vlase.

Zdravstvenoj stanici Vlase isporučena je dovoljna količina ovih vakcina. Trenutno im 200, a po potrebi biće dopremljene nove količine. Očekuje se da učešće u vakcinaciji uzme oko 500 žitelja 22 sela Poljanice.

- Savetujemo da se žitelji što pre odazovu, iako sezona gripa nije još krenula.  

Savetujemo vakcinisanje u ovom periodu jer, podsećamo, vakcina počinje da deluje tri nedelje posle imunizacije.

Vakcinacija se preporučuje hroničnim bolesnicima starijim od šest  meseci koji imaju bolesti pluća ili bubrega, kardio-vaskularne bolesti, maligne bolesti, ili metaboličke kao što je, na primer, šećerna bolest – navode iz ZS Vlase.

Prema preporuci lekara Dušana Novkovića treba da se vakcinišu svi žitelji stariji od 65 godina, oni koji rade u javnom sektoru jer su u čestom kontaktu sa mnogo ljudi, kao i zdravstveni radnici.

Dušan Đorđević

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: