Krenulo PRINUDNO uklanjanje montažnih objekata

Lokalne vesti - Četvrtak 19.04.2018 - 10:23

Na osnovu novog plana razmeštaja manjih montažnih objekata u gradu koji je donelo Gradsko veće Vranja, inspekcijske službe rade punom parom na njegovoj primeni i raščišćavanju javnih površina.

Ko se ne iseli sam, biće iseljen o sopstvenom trošku FOTO: D. Ristić/OK Radio Ko se ne iseli sam, biće iseljen o sopstvenom trošku FOTO: D. Ristić/OK Radio
Na udaru inspekcijskih organa u četvrtak su se našli objekti kod kapije Opšte bolnice, gde novim planom nije predviđeno postavljanje montažnih objekata.
 
Tatjana Tavčar Filipović, vlasnica privatne trgovinske radnje koja tu posluje poslednjih 27 godina kaže da su nadležni došli sa mehanizacijom za rušenje uz pratnju policije.
 
- Ja sam tražila produženje roka od još nekoliko dana kako bi sama uklonila svoj objekat i to mi je odobreno.
 
Došla sam u situaciju da zatvorim firmu nakon 27 godina, tokom kojih sam redovno plaćala sve moguće dažbine Gradu i državi – rezignirano kaže Tatjana.
 
Ona dodaje da je ogorčena nerazumevanjem gradskih struktura, jer niko nije želeo da sasluša, niti da razmotri neka alternativna rešenja kojim bi Grad pomogao malim privatnicima koji su u sličnoj situaciji.
 
- Meni je jedan od gradskih činovnika u nezvaničnom razgovoru rekao da je razlog što me iseljuju taj što se iza mog objekta zida nova zgrada, pa sam im ja „na smetnji“, a šta ću ja da radim nakon iseljenja, to nikoga ne zanima – kaže Tavčar Filipović.
 
Među okupljenima na licu mesta su bili i oni čiji su obližnji objekti takođe na listi za iseljenje i to već tokom naredne nedelje.
 
- Mi nikome nismo smetali tolike godine, a sada hoće da nam uzmu i tu mrvicu hleba koju smo zarađivali.
 
Moraćemo sami da se selimo, bolje mi nego da nas sele prinudno, da nam demoliraju objekte i pošalju ih na otpad; od dva zla moramo da biramo manje, a šta ćemo posle – zaista ne znam – kaže Božidar Najdić, vlasnik montažnog objekta u Lenjinovoj ulici.
 
Vlasnici objekata pokušali su da protestom skrenu pažnju javnosti i nađu rešenje problema.
 
Organizovali su i potpisivanje peticije sa zahtevom da se preispita odluka Gradskog veća, ali je njeno sprovođenje već ušlo u proceduru
 
Nakon donošenja novog plana razmeštaja manjih montažnih objekata, pokrenut je 31 postupak za uklanjanje, kaže za OK Radio Boban Antanasijević, načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove.
 
- Šest objekata su vlasnici sami uklonili, njih pet je prinudno uklonio Odsek izvršenja, a uklanjanje još četiri objekta je zakazano do kraja naredne sedmice.
 
U konkretnom slučaju kod ZC Vranje, na toj lokaciji planom nisu predviđeni montažni objekti, tako da naše odeljenje postupa po odluci Gradskog veća i po zakonskim odredbama – kaže Antanasijević.
 
Postupak nalaže da se napravi zapisnik i obaveštenje, a zatim se donosi rešenje o uklanjanju.
 
Neki od vlasnika objekata su iskoristili pravo žalbe, što odlaže uklanjanje na maksimalno dva meseca, kaže Antanasijević i dodaje da će svi objekti koji se nalaze na lokacijama koje nisu predviđene za postavljanje montažnih objekata morati da se isele u najskorije vreme.
 
Ukoliko to sami ne učine, njihovi objekti biće uklonjeni prinudno, a troškovi padaju na teret vlasnika
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
marko
20.04.2018. , 00:34
Smeta po projektu grada ili je zabranjeno prodavanje prehrambenih proizvoda u montazne objekte ??? Morate da razgranicite sta hocete prvo Kad cete iseliti objekte iznad kapije 2 bolnice objekat brze hrane Gile i brvanaru koji su tu ruglo grada bez sanitarnih cvorova i uslova za obavljanja proizvodnje i prodaje hrane??? Prvo tu treba da reaguje sanitarna inspekcija i zabrani radi pod Hitno a vi da uklonite objekte iz saobracajnice bitnije u gradu Gde ste videli da se objekti postavljaju u sred raskrsnice??? Ceo trotoar je zauzet,pregleddnos za odvijanje saobracaja i kretanje pesaka je ravno NULI sve sluzbe treba da iazdju da rese problem Ceselj naselja