KRIVCIMA za havariju samo po POLA KAZNE

Lokalne vesti - Utorak 25.04.2017 - 10:36

Komunalna policija u Vranju podnela je prekršajni nalog za kažnjavanje odgovornih za havariju koja se desila u kotlarnici „Novog doma“ u prostorijama nekadašnje štamparije „Nova Jugoslavija“.

Havarija na Havarija na

Tada je, usled pucanja kotla, došlo do izlivanja vode pomešane sa prljavštinom i mazutom, što je prouzrokovalo višemilionsku štetu.

Komunalna policija je, nakon izlaska na lice mesta, sledeći svoja zakonska ovlašćenja, podnela prekršajni nalog protiv „Novog doma“, odgovornog lica u ovom preduzeću i neposrednog odgovornog lica na mestu havarije.

Nadležni su protiv prijavljenih odredili novčano kažnjavanje.

„Novi dom“ je kao pravno lice kažnjen sa 60.000 dinara, a direktor Goran Petrović, kao odgovorno lice i neposredni izvršilac u kotlarnici sa po 10.000 dinara.

Zamenik Gradske uprave u Vranju Stojanče Bogdanović je OK Radiju potvrdio da su navedeni prihvatili odgovornost i uplatili polovinu iznosa kazne.

- „Novi dom“ je uplatio 30.000 dinara, a odgovorni po 5.000 dinara u zakonskom roku, tako da je taj postupak završen – kaže Bogdanović.

Prema novom Zakonu o prekršajima, ukoliko prekršilac uplati polovinu iznosa u roku od osam dana, oslobođen je plaćanja druge polovine izrečene kazne.

Prilikom havarije, direktor „Novog doma“ Goran Petrović je izneo procenu da će za saniranje nastale štete, biti potrebna suma od najmanje 10 miliona dinara.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: