Krov nad glavom: Podrška za Đedoviće

Lokalne vesti - Četvrtak 03.10.2019 - 11:03

Vranje - Združena akcija “Krov nad glavom” iz Beograda najavila je podršku porodici Đedović pred izvršenje prisilnog iseljenja iz njihovog stana koji je prodat zbog neplaćenih rata kredita.

"Apsolutno svaki čovek zaslužuje krov nad glavom" FOTO: D. Ristić/OK Radio

Na svojoj zvaničnoj facebook stranici, Združena akcija “Krov nad glavom” objavila je tekst OK Radija u kojem Radivoje Đedović objašnjava razloge kako je ostao bez stana.

Ova organizacija je pozvala Vranjance i Vranjanke da se okupe u četvrtak u podne, kada je zakazano iseljenje, da u što većem broju stanu uz svog sugrađanina i spreče izvršitelje da ga izbace iz stana.

- "Princip" uterivanja duga nije i ne može biti važniji od prava svakog čoveka na krov nad glavom.

Dok radnici kojima tajkuni duguju plate ne mogu ni u snu da naplate svoja potraživanja, bankama i zelenašima se dozvoljava i da gaze preko ljudskih života u bezglavoj trci za profitom.

Stanimo solidarno pred zelenaše i njihovu pljačkašku mašineriju, "javne izvršitelje", i stavimo im do znanja - u svakom gradu i pred svakim domom - da ovakve metode nisu prihvatljive
– stoji u pozivu “Krova nad glavom”.
 

Združena akcija “Krov nad glavom” je kolektiv koji okuplja organizacije i pojedince ujedinjene u borbi za pravo na stanovanje.

Njihov stav je da apsolutno svaki čovek zaslužuje krov nad glavom i kroz solidarne akcije pružaju pomoć najugroženijim članovima društva da obezbede pravo na adekvatno stanovanje.
 
“Krov nad glavom” se protivi izbacivanju ljudi na ulicu, naročito kada nemaju nikakav alternativni smeštaj, i zalaže se za ukidanje privatnih izvršitelja čija je dosadašnja praksa, kako kažu, samo uvećala siromaštvo i beskućništvo.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Stole
03.10.2019. , 11:08
Sin mu se se baskario i trosio nezaradjen novac i 2-3 puta je odlagano izvrsenje u nadi da ce novac biti uplacivan.Lako je trositi nezaradjen novac,prema tome razne akcije,krov nad glavo ali gde ima osnova,ovo je tipicna prevara i tu nema politizacije.
nena
03.10.2019. , 12:29
Losi veoma losi ljudi.I ceo grad zna kakvi su.Kad si rodjo uzimao kredit onda ga vrati ili lei napolje.Kad su se selili iy stranke bilo im je dobro.Duyni su i bogu i narodu.