Krševica u Narodnom muzeju

Lokalne vesti - Subota 19.05.2012 - 11:06

U atrijumu Narodnog muzeja otvorena je izložba predmeta pronađenih na lokalitetu Kale Krševica kod Bujanovca.

Kale Krševica Kale Krševica
Lokalitet koji se nalazi 15 kilometara južno od Vranja bio je poznat stručnoj javnosti još od šezdesetih godina prošlog veka, i smatra se jednim od najzanimljivijih praistorijskih nalazišta u Srbiji. 
 
Novim istraživanjima otkriven je veliki antički grad, spoj grčkog i keltskog stila, a u atrijumu Narodnog muzeja predstavljene su na desetine restauriranih predmeta sa tog lokaliteta. 
 
Izložbu je otvorio ministar kulture i informisanja Predrag Marković, a direktorka Narodnog muzeja Tatjana Cvetićanin rekla je da je istraživanje ovog lokaliteta pravi primer uspešne saradnje naučnih ustanova i ustanova zaštite, brojnih vladinih, humanitarnih i drugih ustanova. 
 

Ako vas zanima da li su naši preci u IV i III veku pre nove ere imali cediljku, vrhunski sistem vodosnabdevanja i još mnogo toga korisnog, ne propustite ovu izložbu. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: