Kuda plovi ovaj svet? Najavljeni 42. Borini pozorišni dani

Lokalne vesti - Sreda 29.06.2022 - 13:59

Na velikoj sceni Pozorišta održana je konferencija za novinare, a povodom objavljivanja zvanične selekcije festivala ,,Borini pozorišni dani", koji se već 42 godine organizuje u Vranju.

Organizacioni odbor na konferenciji za medije FOTO: vranje.org.rs Organizacioni odbor na konferenciji za medije FOTO: vranje.org.rs

Obraćajući se prisutnima gradonačelnik i predsednik Odbora ove prestižne manifestacije Slobodan Milenković je istakao da se odbor, zajedno sa selektorom Slobodanom Savićem, potrudio da Vranjancima, već u ustaljenom terminu od 21. do 28. oktobra, priredi jedinstven pozorišni ugođaj. 

 

- Da pozorište bude ne samo zabava, već i mesto na kojem će se publika pokrenuti da razmišlja, promišlja, da ima priliku da stekne nova iskustva, a na kraju i da se edukuje.

 

Verujem da će očekivanja publike biti ispunjena u pogledu selektovanih predstava, a lokalna samouprava nastaviće da pruža podršku ovoj ustanovi kulture - rekao je gradonaćelnik.

 

Prema rečima selektora Slobodana Savića, slogan ovogodišnjih pozorišnih dana je ,,Kuda plovi ovaj svet?, i on je proizašao iz aktuelnih dešavanja u društvu. 

 

- Uspeli smo da zadržimo kvalitet predstava, i nismo pravili kompromise po tom pitanju. 

 

Svako odgovorno pozorište može da se nosi aktuelnim dešavanjima u društvu, a u tu grupa spada i Pozorište ,,Bora Stanković - naglasio je selektor Savić, koji se lokalnoj samoupravi zahvalio na ogromnoj podršci u organizovanju festivala. 

 

,,Borini pozorišni dani" počinju predstavom ,,Ko je ubio Dženis Džoplin?" po tekstu Tijane Grumić, u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta. 

 

Slede ostvarenja ,,Izbiračica" i ,,Kus petlić" u izvođenju Narodnog pozorišta iz Subotice, zatim ,,Rolerkoster" u izvođenju Ateljea 212, ,,Poslednje devojčice" u izvođenju Pozorišta ,,Deže Kostolanji" iz Subotice i ,,Rat i mir" u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda.

 

U čast nagrađenih nastupiće Kraljevačko pozorište sa predstavom ,,Crna ovca" u režiji Snežane Trišić.

 

Direktor Nenad Jović i umetnički direktor Bojan Jovanović, takođe su govorili o predstojećoj manifestaciji ističući da će novim pravilnikom festivala 21. oktobar rezervisan za nastup vranjskog ansambla, koji će tog dana obeležiti i Dan pozorišta. 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: