""Kurir" smišljeno obrukao i gradonačelnika i grad Vranje"

Lokalne vesti - Petak 26.04.2013 - 10:41

Povodom teksta pod nazivom „Obrukao Srbiju: Gradonačelnik Vranja u Rusiji ukrao konjak!“ koji je objavio dnevni list „Kurir“, saopštenjem za javnost oglasio se i gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

Branimir Stojančić pokazuje račun Zorana Antićaa iz Moskve Branimir Stojančić pokazuje račun Zorana Antićaa iz Moskve

- Odlučno odbacujem sve navode koje je u pomenutom tekstu izneo „Kurir“. Demantujem sve što je napisano i odgovorno tvrdim da je reč o običnoj laži, koja je plasirana sa ciljem da me degradira.

Zbog toga ću podneti krivičnu prijavu protiv autora teksta, tužiti ovaj list i tražiti odštetu – piše u saopštenju.

On je naveo da na svojoj strani ima mmnogo svedoka koji će potvrditi da li se nešto slično dogodilo u Moskvi ili nije, što će svakako biti od presudnog značaja za dokazivanje na sudu.

- Aktivnosti političko-privredne delegacije pratilo je više od deset novinara, a činjenica da je samo jedan list objavio ovakav kompromitujući tekst, govori da iza svega stoji određena politička grupacija.

Simptomatično je da se u tekstu ne navodi ni jedno ime sagovornika, što samo potvrđuje da je reč o tendencioznom i senzacionalističkom pisanju dirigovanom iz jedne političke kuhinje.

Utoliko pre što se tekst pojavio na društvenim mrežama, pre objavljivanja na zvaničnom sajtu „Kurira“ – stoji u obraćanju gradonačelnika.

Antić tvrdi da narodni poslanik Dragan Marković Palma nije dao nikakvu izjavu Kuriru, kao što su oni preneli u antrfileu teksta.

- Samo nekoliko sati pre objavljivanja teksta, Dragan Marković Palma je za regionalnu televiziju dao fono izjavu o razgovorima koji su vođeni sa privrednicima i efektima posete, koji se konkretno odnose na Vranje.

Da je informacija koju je objavio „Kurir“ tačna vođa delegacije Dragan Marković Palma to svakako ne bi učinio.

Naručioci teksta zaslepljeni u svojoj želji da me degradiraju i obrukaju, i kao čoveka, i kao gradonačelnika Vranja, to nisu mogli da predvide – piše Antić i dodaje da je on kao gradonačelnik Vranja za razliku od onih koji se bave zadavanjem niskih udaraca, ne birajući sredstva, posvećen isključivo razvoju lokalne zajednice dovođenjem stranih investitora.

- Plasiranjem gnusne laži naneli su štetu meni, ali i Vranju, što može imati posledice. No, njihov mentalni sklop je takav kakav jeste, usmeren samo na prikupljanje jeftinih političkih poena.

Kako će se plasiranje ovakvih neistina odraziti na imidž grada očigledno da ih ne interesuje. Zaštitu ću potražiti na sudu. Novac koji dobijem uplatiću u humanitane svrhe – napisao je u saopštenju gradonačelnik Vranja i najavio javno obraćanje građanima po povratku iz Rusije.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: