Liste se još čekaju

Lokalne vesti - Utorak 17.04.2012 - 17:24

Većina vranjskih stranaka još uvek nije predala izborne liste, mada je poslednji rok za prijavljivanje za učešće na izborima 21. april.

Razlog odlaganja je pokušaj da se zadrže iste pozicije na republičkoj i lokalnoj izbornoj listi. Tako SNS cilja na mesto broj pet lokalne liste, DSS bi šesticu, a socijalisti sedmo mesto na lokalnom glasačkom listiću.

Dragan Nikolić, šef SNS-a za Okrug kaže da su vranjski naprednjaci za predaju liste prikupili 300 potpisa više nego što je potrebno, i da sa te strane nema nikakvih problema.

- Čekamo da se pokrije broj četiri, jer je potpuno logično da naša lista kao i na republičkom nivou bude proglašena pod brojem pet – kaže Nikolić,  navodeći da su blokirani u predaji zbog neozbiljnosti pojedinih stranaka.

U odgovoru na pitanje da li će i pored toga biti ispoštovan zadnji rok za predaju listi, 21. april, Nikolić ne očekuje neprijatna iznenađenja, napominjući da su naprednjaci kao ozbiljna stranka u stalnom kontaktu sa ostalim partijama na lokalu.

Vranjski DSS, kako tvrde u gradskom odboru stranke, prikupio je dovoljan broj potpisa podrške još u času kada su proglašene prve prihvaćene izborne liste, DS-a i URS-a. Dejan Stanojević, predsednik odbora, ubeđen je da će njihova lista biti proglašena pod brojem šest, jer će, prema njegovim očekivanjima, ustupak ostalima na kraju napraviti socijalisti.

Iako se nadaju sedmici, vranjski socijalisti mogli bi i da odustanu od nje. Zoran Antić, predsednik Gradskog odbora stranke, kaže da će izborna lista kandidata SPS-a za odbornike biti predata najkasnije u četvrtak, jer je stranka prikupila 4.000 potpisa. I

Izborna lista pod rednim brojem četiri ipak bi mogla da bude iznenađenje. Da li će ova pozicija pripasti SPS-u ili nekoj drugoj stranci,za sada ostaje nepoznanica.

O.K. Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: