Lončar sa zdravstvenim radnicima iz Vranja: RED, RAD I DISCIPLINA, naš je moto

Lokalne vesti - Četvrtak 30.07.2020 - 14:54

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastao se danas sa zdravstvenim radnicima iz Niša, Leskovca i Vranja i tom prilikom im zahvalio na požrtvovanom radu i posvećenosti u lečenju pacijenta obolelih od Kovida 19 i borbi sa tom infekcijom.

Ministar želeo da ih ispoštuje, pozdravi i zahvali im FOTO: G. Mitić/OK Radio Ministar želeo da ih ispoštuje, pozdravi i zahvali im FOTO: G. Mitić/OK Radio
Ovo je važan dan, Niš je dobio novu Laboratoriju za PCR testove, a takođe sam želeo ovom prilikom da se zahvalim lekarima koji su junaci našeg doba, što će se tek u narednom periodu videti - od lekara, sestara, tehničara, spremača, servirki koji rade u crvenoj kovid zoni u Nišu, Leskovcu i Vranju, rekao je ministar zdravlja.
 
Lončar je dodao da je želeo da ih ispoštuje, pozdravi i zahvali na svemu što čine u borbi sa korona virusom, ali i da vidi kako oni doživljavaju celu ovu situaciju, i kako se bore.
 
- Ne mogu da im stisnem ruku, takva su pravila, ali zahvalan sam im na svemu što čine, oni rade veoma požrtvovano, ne koriste godišnje odmore i sve što im pripada i bore se za zdravlje ljudi - rekao je ministar i pozvao građane da budu disciplinovani i poštuju sve preporuke i mere.
 
Dr Suzana Tomić, specijalista urgentne medicine koja radi u kovid bolnici u Vranju kaže da je počastvovana što je deo tima koji se bori sa korona virusom i leči građane i zahvalila ministarstvu što ih je podržalo u radu i obezbedilo potrebnu opremu i medikamente.
 
- To je sve važno u ovoj borbi sa a zahvalna sam i svim profesorima i učiteljima koji su mi omogućili da steknem znanja i koji me i dalje podržavaju i pomažu, naročito stručnjaci iz KC Niš gde teže slučajeve upućujemo na dalje lečenje - rekla je Tomić.
 
Medicinska sestra iz Vranja Biljana Stamenković kaže da je od početka epidemije angažovana u Kovid bolnici, kojih ima četiri u Vranju i gde radi još 700 njenih koleginica, medicinskih sestara, koje su se kaže, takođe od prvog dana odazvale i nastoje da budu na visini zadatka.
 
Ističe da su od prvog dana imali svu neophodnu opremu i da je zahvaljujući požrtvovanosti, angažovanju i merama opreza od početka epidemije bila minimalna zaraženost osoblja.
 
Njena koleginica Marina Anđeković pohvalila je svoje kolege i istakla da kao tim funkcionišu odlično, i da ima i dobrovoljaca koji su želeli da dođu i pomognu.
 
- Red, rad i disciplina je nešto što je naš moto - rekla je Anđelković.
OK Radio, Tanjug

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Nekica pekica
30.07.2020. , 17:15
Morate da zapamtite JEDNO, a to su DVE stvari: RED, RAD I DISCIPLINA.
Ikica pikica
30.07.2020. , 17:16
Naš je životni moto SEDMICA na LOTO!