Ma kakav bojkot!

Lokalne vesti - Subota 21.04.2012 - 10:54

Najviši predstavnici međunarodne zajednice jasno rekli Albancima - svi na izbore!

Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik pozvala je juče u sa tribine u Bujanovcu sve gradjane juga Srbije da neizostavno izadju na predstojeće izbore i daju svoj glas kandidatu po sopstvenom izboru.
 
- Sve građane juga Srbija želim da podstaknem da obavezno izađu na izbore.Za demokratiju i demokratske procese nema važnijeg pitanja od toga. Učešće gradjana na izborima je ključ i polazna faza demokratije - kazala je Vorlik.
 
Šef misije OEBS-a u Beogradu Dimitrios Kipreos podsetio je prisutne Srbe, Albance i Rome, u sali Doma kulture u Bujanovcu, da bez učešća gradjana u izbornom procesu nema demokratije ni bilo kog drugog napretka.
 
- Ovde sam da pohvalim ono što smo do sada zajedno uradili na polju političkog procesa. Sada, 6. maja, vaš izlazak na izbore značiće korak više Srbije zajednici evropskih naroda, što je zajednički cilj i Srbije i EU - rekao je Kipreos.
 
Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer rekao je da se sada moramo više boriti za osnovne vrednosti demokratskih procesa bez kojih nema napretka nijednog društva.
 
- Za sve manjine, pa i za Albance, najvažnije je da imaju svog predstavnika u parlamentu. To je važno, jer to indirektno podstiče demokratske procese, političku stabilnost i ekonomski razvoj - rekao je Dežer.
 
Ambasadori Vorlik, Kipreos i Dežer složili su se da je ekonomski razvoj problem broj jedan juga Srbije, ali su ocenili da tom problemu prethodi rešavanje brojnih drugih pitanja kojima se ide u susret.
 

Tribinu u Bujanovcu organizovala su regionalna agencija Jugpress i leskovački Centar za razvoj demokratije.  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: