Malerozna deonica Koridora 10: Novi tender, iste firme

Lokalne vesti - Četvrtak 19.04.2018 - 08:42

Vranje - Na novi tender za završetak radova na deonici Koridora 10, Srpska kuća - Levosoje, stigla je samo jedna ponuda, i to preduzeća sa kojima su “Putevi Srbije” pre četiri meseca raskinuli prethodni ugovor o izgradnji iste deonice zbog velikog kašnjenja radova, piše portal Insajder.

Probijeni svi, pa i dodatni rokovi FOTO: D. Ristić/OK Radio Probijeni svi, pa i dodatni rokovi FOTO: D. Ristić/OK Radio
Na ovoj deonici probijenu su svi rokovi, čak i oni koji su naknadno utvrđeni, pa su “Putevi Srbije” raspisali novi tender za izvođače radova.
 
Međutim, kako piše Insajder, na tender se javio konzorcijum firmi “Srbijaautoput” i “MBA Ratko Mitrović niskogradnja”, kojima je prethodno isti posao oduzet zbog probijanja rokova.
 
Da li će posao koji finansira država vredan oko 1,4 milijarde dinara ponovo poveriti firmama koje nisu ispunile ni prethodni ugovor, „Putevi Srbije“ treba da odluče najkasnije do 22. aprila. 
 
Obaveza izabranog izvođača biće završetak deonice od oko 9 kilometara, petlje Bujanovac 1 i regulacija Južne Morave sa pritokama, navodi Insajder.
 
U JP „Putevi Srbije“ koji je investitor radova, za Insajder kažu da je prethodni ugovor raskinut po dva osnova
 
Jedan je taj što se ispostavilo da neophodni radovi za puštanje deonice u saobraćaj, a koji su predviđeni izmenjenim projektom, ne mogu da se završe u okviru "raspoloživih finansijskih sredstava".
 
Drugi osnov je međutim bio nepoštovanje ugovorenih rokova, odnosno to što su izvođači kasnili dva meseca u odnosu na dogovorenu dinamiku prilikom poslednjeg produženja roka.
 
- Naručilac je u cilju zaštite svojih prava i interesa aktivirao Garanciju za dobro izvršenje posla na iznos od 27,99 miliona dinara - rekli su  u "Putevima Srbije". 
 
Ukoliko se potpišu novi ugovori za istu deonicu sa istim firmama, javno preduzeće će im samo za avans isplatiti 150 miliona dinara.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: